22 січня на Прикарпатті пройде Молитва за мир та припинення війни в Україні
20 січ, 2020 0 Коментарів 587 Переглядів

22 січня на Прикарпатті пройде Молитва за мир та припинення війни в Україні

Сьогодні в облдержадміністрації відбулася прес-конференція щодо організації важливої події, яка буде відбуватися 22 січня, в День соборності України - Молитви за мир та припинення війни. З представниками ЗМІ спілкувалися перший заступник голови обласної державної адміністрації Марія Савка, голова обласної ради Олександр Сич, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, архієреї Церков Прикарпаття.
Зазначалося, що митрополити Івано-Франківської єпархії Української греко-католицької церкви, Івано-Франківсько-Галицької єпархії Православної церкви України, Івано-Франківської єпархії Православної церкви України, Івано-Франківського деканату Львівської архідієцезії Римсько-католицької церкви України підписали звернення та закликали 22 січня, на відзначення  Дня Соборності України, провести в Івано-Франківську на площі Андрея Шептицького Молитву за мир та припинення війни в Україні. Співорганізаторами заходу є обласна державна адміністрація, обласна та міська ради.
«День Соборності – це особливе свято для українців. Єдність і непорушність кордонів нашої держави сьогодні відстоюють наші  військові на Сході України. Як сказано в писанні «Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться»,- зазначила Марія Савка. -  Хочу подякувати  нашим архієреям за ініціативу спільної молитви, адже вона є дуже важливою. Україні потрібен мир. І ми зі свого боку зробимо все для належної організації цього заходу». 
Представники різних релігійних конфесій наголошували,  що метою заходу є єднання церков та релігійних організацій Івано-Франківщини у молитві задля припинення війни в нашій державі.
 «День Соборності України – це свято, що нагадує нам про непорушну єдність українських земель у вільній державі, символізує єдність українців незалежно від політичних поглядів, національності та віросповідання. І ми будемо робити все від нас залежне, щоб обєднати людей у Молитві за єдність і припинення війни в Україні», - наголосив митрополит  Іоасаф.
Додамо, що до проведення Молитви  будь залучатися  усі жителі Прикарпаття,   адже 22 січня о 16-й годині в усіх храмах будуть бити у дзвони та молитися за мир.

Івано-Франківська область увійшла до п’ятірки кращих за рівнем підготовки проектів Перспективних

Наближається до завершального етапу одна з найуспішніших реформ в сучасній українській державі – реформа децентралізації влади. І якщо спочатку вона сприймалася в суспільстві з певною недовірою, то сьогодні всі, хто ще не встиг до неї долучитися,...

Дубовецька ОТГ отримала висновок ОДА

Сорокова за рахунком об’єднана територіальна громада Прикарпаття отримала висновок обласної державної адміністрації. Дубовецька ОТГ Галицього району отримала висновок Івано-Франківської облдержадміністрації про відповідність рішень про добровільне...

Питання готовності до опалювального сезону взято під пильний контроль обласної влади

Сьогодні під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Марії Савки відбулася нарада з питань готовності Івано-Франківщини до початку опалювального сезону. «Із настанням осені готовність закладів житлово-комунального господарства,...

0 Коментарів

Авторизація