Віталій Федорів: Кількість поступлень у стаціонарні відділення лікарень зменшується
05 травень, 2020 0 Коментарів 562 Перегляди

Віталій Федорів: Кількість поступлень у стаціонарні відділення лікарень зменшується

Сьогодні під час чергового онлайнбрифінгу голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів повідомив про ситуацію в області із заготівлею компонентів крові та забезпечення ними закладів охорони здоров’я.
«Динаміка залучення донорів крові та забезпеченість компонентами крові медичних закладів цьогоріч зменшилася практично вдвічі у порівнянні із аналогічним періодом минулого року. Компоненти крові без альтернативи застосовують для лікування хворих у хірургії, травматології, онкогематології, гінеколоії та в інших медичних галузях. У квітні 2020 року були залучені 373 донори крові, а у квітні 2019 року - 753», - розповів Віталій Федорів.
Очільник області зауважив й те, що обласною державною адміністрацією першочергово впроваджуватиметься заготівля крові у виїзних умовах.
Також Віталій Федорів розповів: «На Прикарпатті зафіксовано 1015 діагнозів захворюваності на COVID-19 з початку пандемії. У дітей до 18 років за добу цих випадків не зафіксовано, а від початку спалаху коронавірусу їх – 18. На цю інфекційну недугу захворіли 236 медиків. Нажаль за останню добу підтверджений один летальний випадок, загалом за весь час - 57». Зазначалося також, що збільшилась ефективність проведення дослідження на виявлення коронавірусу методом ПЛР-діагностики. Щодня проводиться більше двохсот таких тестів.
Очільник облдержадміністрації зауважив, що кількість поступлень у стаціонарні відділення лікарень зменшується. На сьогодні 574 пацієнти із COVID-19 та підзорами на наявність цієї інфекції перебувають у стаціонарних відділеннях закладів охорони здоров’я.
Голова облдержадміністрації також акцентував увагу на реалізації реформи в галузі охорони здоров’я та зауважив, що Президент України Володимир Зеленський доручив Міністерству охорони здоров’я України переглянути її фінансову частину та дофінансувати протитуберкульозні, психіатричні та інші заклади охорони здоров’я до рівня 2019 року задля їх збереження та розвитку.

В області значно збільшилася кількість проведення тестів методом ПЛР-діагностики

Про це сьогодні під час чергового онлайнбрифінгу щодо ситуації із поширення коронафірусної інфекції на Івано-Франківщині повідомив голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів. Він також зазначив, що за минулу добу всіма лабораторними...

Контроль за забезпеченістю медиків засобами індивідуального захисту – пріоритет у роботі влади

За минулу добу на Івано-Франківщині зафіксовано 7 нових випадків захворюваності на COVID-19, серед яких одна дитина. Найбільшу кількість хворих виявлено у м. Івано-Франківську, м. Калуші, Рожнятівському, Надвірнянському, Тлумацькому та Тисменицькому...

Ювенальні поліцейські Івано-Франківщини стали донорами крові для хворих дітей

Навпередодні Всесвітнього дня онкохворої дитини, який відзначається 15 лютого, працівники ювенальної превенції Прикарпаття зробили свій посильний внесок в одужання маленьких пацієнтів онкогематологічного відділення Івано-Франківської обласної...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація