На Прикарпатті посилять контроль за дотриманням карантинних вимог
16 чер, 2020 0 Коментарів 512 Переглядів

На Прикарпатті посилять контроль за дотриманням карантинних вимог

15 червня 2020 року під керівництвом голови обласної державної адміністрації Віталія Федоріва відбулося позачергове засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Йшлося про протиепідемічну ситуацію на території області, пов’язану із гострою респіраторною хворобою COVID-19.
Розпочинаючи засідання комісії, Віталій Федорів зауважив: «Упродовж останніх днів значно зросла кількість прикарпатців, які занедужали на коронавірусну хворобу. Показник захворюваності на 100 тисяч населення впродовж семи днів зріс й становить 13,44 при урядовому нормативі 12. Тому необхідно вижити заходів щодо посилення карантинних заходів на Прикарпатті та задля цього напрацювати узгоджене і дієве рішення комісії ТЕБ і НС».
Обговорювали зняття пом’якшувальних обмежень на території області, що стосуються роботи закладів фізичної культури і спорту, культури, які були прийняті на попередніх засіданнях Регіональної комісії ТЕБ і НС. Наголошувалось й на порядку проведення культурно-масових та релігійних заходів у карантинних умовах.
Були прийняті рішення щодо посилення контролю Національною поліцію, Держпроспоживслужбою за виконанням карантинних та епідемічних вимог органами місцевого самоврядування й керівниками суб’єктів господарювання.
Важливе питання, яке було розглянуто сьогодні – це наслідки стихії, що сталася 13-14 червня через сильні дощові опади із градом і вітром.
«Інтенсивні опади, які мали місце у ці дні на території окремих районів призвели до стрімкого підйому рівнів води у місцевих потічках. Паводковими водами розмито береги річок. гідротехнічні споруди на них, дорожнє полотно на дорогах, пошкоджено й автомобільні мости та посіви на площі понад 800 га, - розповів Віталій Федорів. – Наша область знаходиться в зоні високого паводкового ризику та щорічно має негативні наслідки цих надзвичайних ситуацій. У стислі терміни ми повинні знайти узгоджений варіант вирішення цих проблемних питань».
Йшлося про організацію проведення комісійних обстежень територій, об’єктів господарювання, житлових будинків, пошкоджених внаслідок стихійного лиха, виділення коштів з місцевих бюджетів на проведення першочергових робіт із ліквідації наслідків стихії, надання допомоги соціально незахищеним сім’ям, будівлі яких зазнали руйнувань.  
Наголошувалося на посиленні контролю за паводковою ситуацією, вжитті дієвих заходів щодо функціонування водозаборів, каналізаційних колекторів, очисних споруд, насосних станцій у постраждалих районах та формуванні мобільних груп задля проведення робіт із ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Через ріст захворюваності на CОVID-19 Віталій Федорів закликав прикарпатців дотримуватися умов

Упродовж останніх днів на Івано-Франківщині зросла захворюваність на коронавірусну інфекцію. Загалом від початку пандемії в області виявлено 1766 хворих, 1030 одужало, 91 хворий помер. Найбільший рівень захворюваності спостерігається в місті...

Прикарпатців просять максимально обмежити перебування на вулиці впродовж святкових та вихідних днів

Як відомо, постановою Кабінету Міністрів України від 2 квітня 2020 року № 255 проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи...

Івано-Франківська облдержадміністрація запроваджує заходи для запобігання поширенню коронавірусної

У зв’язку з поширення у світі коронавірусної інфекції COVID-19 в обласній державній адміністрації запроваджують заходи щодо попередження розповсюдження нового інфекційного захворювання. Про це йдеться в розпорядженні ОДА від 16.03.2020 року № 164....

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація