Через ріст захворюваності на CОVID-19 Віталій Федорів закликав прикарпатців дотримуватися умов карантину
15 чер, 2020 0 Коментарів 656 Переглядів

Через ріст захворюваності на CОVID-19 Віталій Федорів закликав прикарпатців дотримуватися умов карантину

Упродовж останніх днів на Івано-Франківщині зросла захворюваність на коронавірусну інфекцію. Загалом від початку пандемії в області виявлено 1766 хворих, 1030 одужало, 91 хворий помер. Найбільший рівень захворюваності спостерігається в місті Івано-Франківську, Калуському Надвірнянському районах.
Про це сьогодні під час онлайн-брифінгу для представників засобів масової інформації поінформував голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів. За його словами, за весь час спалаху хвороби в області захворіли 237 дітей до 18-ти років. У 203 із них діагноз коронавірусу не підтвердили, 34 отримали позитивний результат, 18 – одужали. Також хворобу виявлено у 416 працівників медичної сфери. 289 із них вже подолали недугу.
Керівник області наголосив, що на сьогодні лабораторний центр щодоби проводить близько чотирьох сотень досліджень методом ПЛР-діагностики. Зокрема, за останню день зроблено 404 тестування. Це дає змогу хворим з підозрою на коронавірус отримати результати впродовж 1-2 діб.
Віталій Федорів зазначив, що впродовж останніх днів на Прикарпатті зросла кількість хворих на CОVID-19, тож наразі область не готова до чергового етапу послаблення карантинних заходів.
«Зважаючи на ріст захворюваності, хочу звернутися до жителів області з проханням дотримуватися усіх карантинних норм, зокрема, соціальної дистанції. Пам’ятати, що у громадських місцях та транспорті слід вдягати маски, уникати скупчення людей, - наголосив Віталій Федорів. - Адже лише чітке дотримання умов карантину допоможе зберегти власне здоров’я та життя».

Віталій Федорів: Зменшення кількості хворих буде основним показником для пом’якшення карантинних

Сьогодні на позачерговому засідання Уряду ухвалено рішення про продовження в Україні карантинних заходів до 22 травня. Однак, у разі позитивної динаміки щодо зменшення захворювання на COVID-19, після 11 травня буде суттєве послаблення карантину та...

В області значно збільшилася кількість проведення тестів методом ПЛР-діагностики

Про це сьогодні під час чергового онлайнбрифінгу щодо ситуації із поширення коронафірусної інфекції на Івано-Франківщині повідомив голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів. Він також зазначив, що за минулу добу всіма лабораторними...

Віталій Федорів провів брифінг щодо протидії поширенню коронавірусу на Прикарпатті

У всіх закладах галузі охорони здоров’я Прикарпаття наявні засоби індивідуального захисту на випадок поширення небезпечного інфекційного захворювання COVID-2019. Зокрема, налічується близько 500 костюмів біозахисту, 175 тисяч пар рукавиць...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація