Віталій Федорів: Зменшення кількості хворих буде основним показником для пом’якшення карантинних заходів
04 травень, 2020 0 Коментарів 563 Перегляди

Віталій Федорів: Зменшення кількості хворих буде основним показником для пом’якшення карантинних заходів

Сьогодні на позачерговому засідання Уряду ухвалено рішення про продовження в Україні карантинних заходів до 22 травня. Однак, у разі позитивної динаміки щодо зменшення захворювання на COVID-19, після 11 травня буде суттєве послаблення карантину та розпочнеться зняття перших обмежень.
Про це на онлайнбрифінгу повідомив голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів.
Проте, за його словами, станом на сьогодні статистика показує зростання захворювання. Тому, щоби успішно пройти цей відрізок часу необхідно  дотримуватися виконання раніше прийнятих рішень.
Очільник області звернувся до керівників органів місцевого самоврядування у своїй роботі керуватися рішеннями Уряду та Головного санітарного лікаря України щоби не допустити різкого зростання захворювання.
«Це той правильний посил для прийняття управлінських рішень органами місцевого самоврядування. Адже тільки зменшення кількості хворих буде основним показником для помякшення карантинних заходів»,- наголосив Віталій Федорів.
Він також розповів про стан захворюваності на COVID-19 в області.
«Завдяки роботі наших лабораторій маємо значне кількісне збільшення ПЛР-діагостики, яке проводимо в області. Сьогодні на результат  очікують 328 громадян. Наше завдання й надалі проводити цю роботу оперативніше»,- зазначив Віталій Федорів.
З початку епідемії в області захворіли 984 жителі, з них 86 одужали. За вихідні дні нововиявлених 123 випадки, дітей серед них немає. Загалом,  захворювання виявлено у 18 дітей, 6 з них – одужали.
Серед медиків статистика наступна: всього захворіли 223 особи, з них 51 – одужали.
Нажаль, маємо 56 летальних випадків. За останні три дні померло 5 осіб: 3 чоловіки та 2 жінки.
За адміністративними одиницями ситуація є такою: в Івано-Франківську – 269 хворих, Калуському районі – 131, Надвірнянському 121 та Тисменицькому – 96 хворих. Посадовець вчергове закликав громадян дотримуватися режиму самоізоляції та рекомендацій медиків.

Віталій Федорів: 72 прикарпатці одужали від Covid-19

Сьогодні під час чергового брифінгу щодо ситуації із поширення коронафірусної інфекції на Івано-Франківщині голова облдержадміністрації Віталій Федорів повідомив, що протягом доби в області зафіксовано 21 новий випадок захворювання на Covid-19....

Контроль за забезпеченістю медиків засобами індивідуального захисту – пріоритет у роботі влади

За минулу добу на Івано-Франківщині зафіксовано 7 нових випадків захворюваності на COVID-19, серед яких одна дитина. Найбільшу кількість хворих виявлено у м. Івано-Франківську, м. Калуші, Рожнятівському, Надвірнянському, Тлумацькому та Тисменицькому...

Вживатимемо всіх заходів, щоб підтримати бізнес, який зазнає збитків через карантинні заходи

Сьогодні т.в.о. голови обласної державної адміністрації Віталій Федорів провів онлайнбрифінг для представників засобів масової інформації щодо проведення на Прикарпатті карантинних та обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної...

0 Коментарів

Авторизація