Вживатимемо всіх заходів, щоб підтримати бізнес, який зазнає збитків через карантинні заходи
19 бер, 2020 0 Коментарів 501 Перегляд

Вживатимемо всіх заходів, щоб підтримати бізнес, який зазнає збитків через карантинні заходи

Сьогодні т.в.о. голови обласної державної адміністрації Віталій Федорів провів онлайнбрифінг для представників засобів масової інформації щодо проведення на Прикарпатті карантинних та обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної інфекції COVID-2019.
За його словами, в умовах карантину найбільших збитків зазнають представники бізнесу, адже змушені припинити свою діяльність або перейти на дистанційний режим роботи.
«Поширення інфекційного коронавірусного захворювання та запровадження у зв’язку з цим карантинних заходів призводить до зупинки діяльності підприємств та установ. Найбільше потерпають від цього представники бізнесу, - зазначив Віталій Федорів. – Для допомоги підприємцям на державному рівні запроваджено ряд заходів, які передбачають підтримку бізнесу та податкові послаблення».
Зокрема, не застосовуватимуться штрафні санкції за порушення податкового законодавства, вчинені протягом періоду з 1 березня по 30 квітня; встановлюється мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок з 18 березня до 31 травня; до 1 липня продовжується термін подання річної декларації про майновий стан і доходи; не нараховується та не сплачується із 1 березня до 30 квітня плата за землю; фізичні особи-підприємці звільняються від сплати єдиного соціального внеску з 1 березня по 30 квітня; відміняються штрафи за несвоєчасну або неповну сплату ЄСВ за даний період часу та несвоєчасне подання податкової звітності тощо.
Натомість, Віталій Федорів нагадав підприємцям Прикарпаття про важливість дотримання усіх запроваджених карантинних заходів.

Карантин, ізоляція, уникнення скупчення великої кількості людей наразі є найдієвішим способом

Керівники стратегічно важливих підприємств Прикарпаття мають забезпечити підвезення своїх працівників на роботу. Про це сьогодні на брифінгу повідомив т.в.о. голови облдержадміністрації Віталій Федорів, відповідаючи на запитання про ситуацію, що...

Віталій Федорів провів брифінг щодо протидії поширенню коронавірусу на Прикарпатті

У всіх закладах галузі охорони здоров’я Прикарпаття наявні засоби індивідуального захисту на випадок поширення небезпечного інфекційного захворювання COVID-2019. Зокрема, налічується близько 500 костюмів біозахисту, 175 тисяч пар рукавиць...

Івано-Франківська облдержадміністрація запроваджує заходи для запобігання поширенню коронавірусної

У зв’язку з поширення у світі коронавірусної інфекції COVID-19 в обласній державній адміністрації запроваджують заходи щодо попередження розповсюдження нового інфекційного захворювання. Про це йдеться в розпорядженні ОДА від 16.03.2020 року № 164....

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація