COVID-19: як в ресторанах Прикарпаття дотримуються карантинних обмежень
14 сер, 2020 0 Коментарів 521 Перегляд

COVID-19: як в ресторанах Прикарпаття дотримуються карантинних обмежень

Ситуація з поширенням COVID-19 в Україні залишається напруженою, особливо в деяких регіонах. Так, станом на вчорашній ранок на Івано-Франківщині зафіксовано 138 нових хворих.
Представники центральної та місцевої влади закликають жителів області та суб’єктів господарювання до неухильного дотримання вимог постанови КМУ № 641 від 22.07.2020 року «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». До стрімкого зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію призводить, головним чином, порушення карантинних обмежень та протиепідемічних вимог.
За даних обставин фахівці головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області щоденно, включаючи вихідні дні, проводять моніторингові відвідування цілого ряду підконтрольних об’єктів з метою перевірки дотримання протиепідемічних заходів.
Нагадаємо, що відповідно до рішення Державної комісії з питань ТЕБ і НС від 03.08.2020 року, в Тисменицькому районі та місті Івано-Франківську встановлено «помаранчевий» рівень епіднебезпеки, який передбачає ряд заборон, зокрема:
- проведення масових заходів за участю більше ніж 100 осіб та більше однієї особи на 20 кв. м площі будівлі або території, де проводиться захід;
- діяльність закладів, що надають послуги з розміщення, крім готелів;
- робота після 24-ї та до 7-ї години розважальних закладів та закладів  громадського харчування;
- діяльність спортивних залів, фітнес-центрів та інші.
Протягом минулих вихідних (8-9 серпня) фахівці Держпродспоживслужби провели моніторингові перевірки закладів громадського харчування області. Перевірено 268 закладів, з яких працювали 213. Масові заходи проводились в 97 закладах, порушення протиепідемічних вимог виявлено в 38 з них (39 відсотків).
Весілля проводили в 44 закладах, з них в 27 випадках було зафіксовано порушення протиепідемічних вимог (61 відсоток).
Цифри свідчать самі за себе: показники порушень залишають стабільно високими.
Головне управління просить усіх охочих – представників громадськості, ресторанного бізнесу, ЗМІ та просто небайдужих краян – долучатись до моніторингових відвідувань закладів громадського харчування як щоденно, так і наступних вихідних – 15-16 серпня.
Наголошуємо: головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області буде діяти та виконувати визначені повноваження лише згідно з офіційно прийнятими рішеннями органів влади!

Віталій Федорів: Ситуація із поширенням на Прикарпатті коронавірусної інфекції продовжує залишатися

Впродовж вихідних в області лабораторно підтверджено ще 360 нових позитивних випадків інфікування COVID-19. Загалом, за даними Центру громадського здоров’я, на сьогодні на Прикарпатті підтверджено 4916 випадків цієї недуги. Показник захворюваності...

Поліцейські Івано-Франківщини продовжують контролювати дотримання карантинних обмежень

Мобільні групи поліції за добу перевірили близько ста торговельних закладів. Проводили профілактичні бесіди, а за порушення правил щодо карантину на керівників суб’єктів господарювання склали три адміністративних протоколи. 18 мобільних груп з...

В ОДА обговорили питання відкриття в області ринків та порядок госпіталізації хворих на Covid-19

Сьогодні на засіданні Регіонального штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 на території області під головуванням першого заступника голови...

0 Коментарів

Авторизація