Світлана Онищук: Найбільш вразливі верстви населення повинні бути під постійною увагою представників соціальної сфери
27 січ, 2021 0 Коментарів 395 Переглядів

Світлана Онищук: Найбільш вразливі верстви населення повинні бути під постійною увагою представників соціальної сфери

На виконання доручення Міністерства соціальної політики України сьогодні заступник голови обласної державної адміністрації Світлана Онищук за участю керівників обласних правоохоронних та контролюючих органів провела нараду щодо виявлення і встановлення фактів надавачів соціальних послуг недержавного сектору з проживання та утримання людей похилого віку, осіб з інвалідністю та інших вразливих верств населення.
Питання порушено у звязку з подією, яка мала місце 21 січня у приватному закладі для громадян похилого віку у  місті Харкові, де загуло 16 осіб.
 За інформацією департаменту соціальної політики облдержадміністрації  в області є 24 установи, які надають вищезазначені послуги. Згідно реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців на Прикарпатті 30 установ та ФОПів надають послуги з  догляду із забезпеченням проживання.
Проблемним є питання виявлення приватних і незареєстрованих надавачів таких послуг, адже згідно чинного законодавства перевірка приміщення чи території може проводитися тільки за рішенням суду.
 «Нам необхідно продумати механізм перевірок та виявлення незареєстрованих установ, створити  робочу групу, яка б координувала проведення цієї роботи в районах і територіальних громадах області, –зауважила Світлана Онищук. – Найбільш вразливі верстви населення повинні бути під постійною увагою представників соціальної сфери задля  забезпечення надання якісних і своєчасних соціальних послуг нашим людям».
Представник ГУ Нацполіції в області  повідомив, що згідно оперативних перевірок в Івано-Франківську уже виявлено два незаконні заклади, робота розпочата в Коломийському районі і найближчим часом перевірки будуть проводитися у всіх районах області. За фактами виявлених порушень внесено відповідні відомості до ЄРДР, що дозволить отримати рішення суду для перевірки.
 За результатами наради вирішено сформувати склад робочої групи ОДА та рекомендувати райдержадміністраціям оперативно  створити робочі групи чи комісії  в районах та невідкладно розпочати роботу із залученням громадськості та дільничних офіцерів поліції з виявлення і встановлення фактів   незареєстрованих надавачів  послуг  недержавного сектору.
«У найстисліші терміни усім контролюючим органам необхідно організувати наші спільні перевірки, співпрацювати з органами місцевого самоврядування, мешканцями громад задля виявлення і легалізації  приватних надавачів послуг з догляду та утримання  найуразливішої категорії громадян та недопущення повторення таких трагедій», - наголосила Світлана Онищук.  






Світлана Онищук: Реалізація обласної програми «Доступне Прикарпаття» забезпечить умови для

14 грудня в обласній державній адміністрації відбулося засідання обласного комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, яке провела заступник...

В ОДА обговорили заходи з протидії та профілактики коронавірусу у закладах соціальної сфери області

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Світлана Онищук провела нараду із керівниками структурних підрозділів ОДА, територіальних підрозділів ЦОВВ, до відання яких належить сфера соціального захисту. Обговорили профілактичні заходи та...

Необхідно забезпечити прозорість та контроль за цільовим використанням гуманітарних вантажів, які

Сьогодні під головуванням заступника голови облдержадміністрації Світлани Онищук відбулося засідання робочої групи з питань гуманітарної допомоги при облдержадміністрації. Члени робочої групи розглянули 13 питань порядку денного, зокрема, щодо...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація