В облдержадміністрації розглянули питання територіальної оборони області
15 лис, 2021 0 Коментарів 739 Переглядів

В облдержадміністрації розглянули питання територіальної оборони області

Сьогодні на нараді під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Віталія Ільчишина розглянуто питання територіальної оборони області, зокрема забезпечення військових частин Сил територіальної оборони на території області відповідними приміщеннями.
Військовий комісар обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Володимир Ярмошук і командир бригади територіальної оборони Юрій Копадзе інформували учасників наради про сучасний стан територіальної оборони області.
Віталій Ільчишин зазначив, що вирішення питання кінцевий термін якого перше півріччя 2022 року, можливо тільки завдяки спільній злагодженій роботі військових, органів місцевого самоврядування, держадміністрацій і громадськості. Він акцентував увагу на існуючих проблемах та шляхах їх вирішення. У першу чергу – це створення належних умов для роботи штабів, розташування особового складу, облаштування місць для зберігання озброєння, техніки та майна військових частин і підрозділів територіальної оборони.
Учасникам наради доведено конкретні завдання і терміни їх виконання
Довідково
Законом України «Про основи національного спротиву» визначено основи побудови територіальної оборони, порядок формування та комплектування військових частин Сил територіальної оборони Збройних сил України, добровольчих формувань територіальних громад та руху опору.
Головнокомандувачем Збройних сил України затверджено план формування Сил територіальної оборони України, чисельність яких складатиме близько 80 тисяч осіб, з них – 10 тисяч військовослужбовці за контрактом, решта – резервісти та військовозобов’язані, яких призиватимуть за мобілізацією у разі загострення ситуації.
Комплектування озброєнням і технікою відбудеться впродовж 2022 року, 2023 рік – буде присвячений набуттю спроможностей новим родом сил Збройних сил України.
У зв’язку з ситуацією на кордоні Білорусі та Польщі, зокрема і можливим перенаправленням міграційного потоку в бік нашого кордону, Україна задіє всі необхідні засоби для усунення небезпеки.
Усі відповідні відомства отримали вказівки, які найближчим часом буде оформлено в нормативно-правові документи, і всі обов’язково їх виконуватимуть.

Під час весняного призову до ЗСУ призвуть 435 прикарпатців

20 травня відбулося чергове засідання Івано-Франківської обласної призовної комісії під головуванням керівника апарату обласної державної адміністрації Віталія Солов’я. Військовий комісар обласного територіального центру комплектування та соціальної...

415 прикарпатців поповнили ряди Збройних сил України

Сьогодні під час засідання обласної призовної комісії, яку очолює заступник голови облдержадміністрації Василь Івасик, підбито підсумки осіннього призову на строкову військову службу. Станом на 15 грудня територіальними центрами комплектування та...

Питання роботи соціальної сфери області обговорили на нараді в ОДА

Сьогодні під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Світлани Онищук відбулася робоча нарада із керівниками профільних структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої...

0 Коментарів

Авторизація