Рівень захворюваності на COVID-19 на Прикарпатті дещо знижується, насамперед завдяки вакцинації
09 лют, 2022 0 Коментарів 605 Переглядів

Рівень захворюваності на COVID-19 на Прикарпатті дещо знижується, насамперед завдяки вакцинації

Сьогодні під час пресбрифінгу, який відбувся під керівництвом заступниці голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко та директора департаменту охорони здоров’я ОДА Ігоря Дмитренка, йшлося про ситуацію щодо захворюваності прикарпатців на COVID-19, стан надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу та хід вакцинальної кампанії.
Людмила Сірко зауважила, що за останню добу в області зареєстровано 750 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Також за минулу добу по області одужала 1371 особа, летальних випадків – 11. За весь час пандемії в області захворіли 173 259 осіб, одужали – 137 542, летальних випадків – 3343. Найбільша кількість хворих на COVID-19 в Івано-Франківському районі, а це 444 особи. Вірусологічною лабораторією за останню добу методом ПЛР та ІФА проведено 2299 досліджень на виявлення цієї небезпечної інфекції.
«Рівень захворюваності дещо знижується, проте показник смертності залишається доволі високим. Адже на сьогодні знову маємо понад десяток смертей за добу від коронавірусної хвороби», - сказав директор департаменту охорони здоров’я ОДА Ігор Дмитренко.
Наголошувалося на тому, що перервати ланцюг поширення коронавірусної хвороби, уникнути важких ускладнень від неї, запобігти летальним випадкам - можна тільки вакцинувавшись.
Додамо, що станом на сьогодні вже проведено 859 252 щеплення, а саме 32,7% населення Прикарпаття провакциновано однією дозою і 30,2% - двома. За попередню добу в області провели 2212 щеплень.
Людмила Сірко розповіла, що в Івано-Франківську при обласному Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф працюватиме окрема бригада аеромедичної евакуації. У Національному проєкті «Велике будівництво» передбачено проведення капітального ремонту та реконструкцію обласної дитячої клінічної лікарні та обласної клінічної лікарні. «Зараз при ОКЛ є гелікоптерний майданчик, але він буде більш модернізований. Проєктанти розробляють проєктно-кошторисну документацію, готується експертний висновок. Упродовж 2022 року вестиметься будівництво», – зауважила посадовиця.

Світлана Онищук: Ми активізуємо інформаційне супроводження вакцинальної кампанії та об’єднаємо

Про епідеміологічну ситуацію, надання медичної допомоги хворим на COVID-19 та проведення вакцинальної кампанії в області йшлося сьогодні щотижневій нараді з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, головами райдержадміністрацій і...

Щоб максимально убезпечити себе та рідних від наслідків коронавірусу, закликаємо пройти повний курс

15 листопадаі за участю заступниці голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко відбувся пресбрифінг щодо ситуації, пов’язаної із поширенням коронавірусу в області. Йшлося про кількість нових випадків захворювання на COVID-19, заповненість...

На Прикарпатті показники захворюваності на коронавірусну хворобу COVID-19 зростають

За даними департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, на 6 серпня в області зареєстровано 5296 випадків захворювань на коронавірусну інфекцію, з них 127 за минулу добу. Всього за час пандемії одужало 1930 пацієнта, померло – 148. Разом з...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація