Під час відеоконференції Івано-Франківської та Донецької обласних військових адміністрацій обговорили реалізацію проєкту «Сади Перемоги»
06 кві, 2022 0 Коментарів 616 Переглядів

Під час відеоконференції Івано-Франківської та Донецької обласних військових адміністрацій обговорили реалізацію проєкту «Сади Перемоги»

Сьогодні Івано-Франківська обласна військова адміністрація взяла участь у відеоконференції щодо реалізації проєкту «Супровід урядових реформ в України» (SURGe), щодо реалізації всеукраїнської програми «Сади Перемоги». Цей захід відбувся за участі представників Івано-Франківської та Донецької обласних військових адміністрацій, а також територіальних громад із цих областей.

Під час відеоконференції координатори цього проєкту зауважили, що війна в Україні призведе до глобальної продовольчої кризи. Окупанти знищують склади продовольчих продуктів, сільськогосподарську техніку в окупованих регіонах, а також шість елеваторів. На Харківщині окупанти знищили ферми, тому як наслідок, українці можуть відчути недостачу харчових продуктів, тому ми повинні мінімізувати ті виклики, яку веде Росія проти України.

Йшлося про реалізацію всеукраїнської кампанії «Сади Перемоги», яка спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і спрямування всіх ресурсів для вирощування продуктів харчування задля недопущення продовольчої кризи в Україні, залучення територіальних громад, обласних військових адміністрації, різних категорій громадських організацій, місцевих фермерів, усіх українців для її реалізації.

Наголошувалося на тому, що українці повинні ефективно використовувати земельні ресурси задля того, щоб досягти хороших результатів. Зрештою, проєкт «Сади Перемоги» можна втілювати у своєму домогосподарстві, на балконі чи прибудинковій ділянці. Громади повинні мобілізувати зусилля та використати всі доступні земельні ресурси для вирощування продовольства.

Обговорювали також питання щодо залучення бізнесу та міжнародних партнерів допомогти українцям насінням, добривом, новітніми технологіями вирощування, пальним та технікою для обробки землі, обладнанням для переробки та зберігання продуктів.

Важливо, що у цих складних умовах одним із найважливіших питань, яке має бути вирішено в Україні – це не допустити голоду, створити умови самозабезпечення населення основними продуктами харчування, які можуть та, зрештою, мають бути вирощеними безпосередньо у кожній громаді, місті та області. Виробництво харчових продуктів має бути в обсягах, достатніх для недопущення гуманітарної кризи, а також для забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб, українських воїнів на передовій.

Продовжується розробка проєкту нової програми розвитку туризму

24 лютого в м. Івано-Франківську проведено стратегічну сесію експертів «Туризм Івано-Франківської області 2030». Цим заходом було ініційоване обговорення з експертним середовищем, туристичним бізнесом, громадськими організаціями пропозицій до...

Прикарпаття долучилося до Всеукраїнського проєкту «Озеленення України»

Сьогодні в облдержадміністрації офіційно підписали меморандум щодо участі Івано-Франківської ОДА у Всеукраїнському екологічному проєкті «Озеленення України». Документ своїми підписами скріпили заступник голови облдержадміністрації Дмитро Романюк та...

Віталій Федорів: Маємо на ділі, а не на словах об’єднати Україну і людей

Сьогодні заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Федорів перебуває у Львові, де бере участь у робочій зустрічі представників Івано-Франківської, Львівської, Луганської та Донецької областей – підписантів Меморандуму про...

0 Коментарів

Авторизація