Протягом 2021 року під егідою МКІП відбудеться серія заходів з нагоди 150-річного ювілею Лесі Українки
02 лют, 2021 0 Коментарів 454 Перегляди

Протягом 2021 року під егідою МКІП відбудеться серія заходів з нагоди 150-річного ювілею Лесі Українки

25 лютого виповнюється 150 років від Дня народження Лесі Українки. Ювілейний 2021 рік — це нагода говорити про імена Лариси Косач-Квітки, її героїнь та твори в численних подіях, що відбуватимуться протягом року.
Лариса Косач-Квітка була неповторна, багатогранна і талановита поетеса та драматургиня, спогади про яку потрібно позбавляти від стереотипів.
Якщо спитати українців, який твір Лесі України вони знають, найчастіше можна буде почути — «Лісова пісня». А справжні імена: Лариса та Зея — взагалі можуть викликати подив.
Напередодні ювілею поетеси Міністерство культури і інформаційної політики презентує айдентику ювілейного року, створену агенцією Postmen: портрети письменниці, ініціали «ЛУ», на основі підпису драматургині, візуальна стилістика, властива українській графіці та літературі початку 20 століття. Візуальна комунікація об'єднує платформу заходів та розкриває багатогранну особистість Лариси Косач-Квітки.
Протягом 2021 року під егідою Міністерства культури і інформаційної політики відбудеться серія заходів з нагоди 150-річного ювілею Лесі Українки. Міністерство інформуватиме і висвітлюватиме всі заходи і події ювілейного року Лесі Українки в прес-релізах, на своїх сторінках в соціальних мережах, в партнерських ЗМІ, через соціальну рекламу, а також на окремому сайті, запущеному з нагоди ювілейного року.
До роботи над заходами ювілейного року Лесі Українки залучено близько 20 музейних інституцій та фондів, численні експерти, літературознавці, митці, куратори, театро- та кінознавці. Міністерство запрошує приєднуватись до національних і локальних заходів, як в якості відвідувачів, гостей, читачів, глядачів, так і через створення власний подій, експозицій, видань та інтеграції брендингу “Леся Українка: 150 імен” в колекції та спеціальні пропозиції від українських компаній і виробників.

МКІП та УКФ спростили умови участі в програмі інституційної підтримки

Міністерство культури та інформаційної політики та Український культурний фонд спростили умови участі в програмі «Культура в часи кризи: інституційна підтримка». Відтепер заявку можуть подавати також грантоотримувачі 2020 року, які отримали від УКФ...

Триває підготовка до відзначення 100-річчя з дня смерті першої галицької письменниці Наталії

Сьогодні, 16 січня 2020 року, у міськвиконкомі відбулося засідання організаційного комітету з питань відзначення на території Болехівської міської ради у 2020 році пам’ятних дат та ювілеїв першої галицької письменниці Наталії Кобринської, яке...

Міністерство культури, молоді та спорту створить Музей сучасного мистецтва

Міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський повідомив, що вже цього року буде створено нову установу – Музей сучасного мистецтва, яка розпочне роботу над розбудовою цього важливого культурного простору. Робота запланована з...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація