Триває підготовка до відзначення 100-річчя з дня смерті першої галицької письменниці Наталії Кобринської
16 січ, 2020 0 Коментарів 806 Переглядів

Триває підготовка до відзначення 100-річчя з дня смерті першої галицької письменниці Наталії Кобринської

Сьогодні, 16 січня 2020 року, у міськвиконкомі відбулося засідання організаційного комітету з питань відзначення на території Болехівської міської ради у 2020 році пам’ятних дат та ювілеїв першої галицької письменниці Наталії Кобринської, яке провела заступниця міського голови Тетяна Лугова.
Склад організаційного комітету з підготовки заходів, що відбудуться впродовж 2020 року, затверджено відповідним розпорядженням міського голови від 19.08.2019 № 192-р.
Серед запрошених були голова постійної комісії Івано-Франківської обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова, директор Прикарпатського лісогосподарського коледжу Юрій Черневий та сотрудник храму св. Вмч. Параскеви Володимир Воробець.
У ході засідання присутні обговорили план заходів, який затверджений вищезазначеним розпорядженням міського голови,   та детальніше зупинилися на відзначенні 100-річчя з дня смерті письменниці. 
Було прийнято рішення про проведення   26 січня 2020 року вечора пам‘яті Наталії Кобринської «Увійшла у безсмертя» (о 13.00 год., Народний дім м.Болехова). У програмі заходів також передбачена панахида на могилі Наталії Кобринської (о 12 00 год.). Заплановано й покладання квітів до пам’ятника та пам’ятного знаку.
За підсумками засідання були враховані пропозиції членів оргкомітету щодо проведення вечора пам’яті Наталії Кобринської, визначено та надано відповідні доручення, про хід виконання яких буде заслухано на черговій зустрічі. 

23 прикарпатських культурних діячів отримають стипендію голови облдержадміністрації та голови

Сьогодні за участі заступника голови облдержадміністрації Віталія Федоріва та першого заступника голови облради Василя Гладія відбулося засідання комісії з призначення щорічної стипендії голови облдержадміністрації та голови обласної ради в галузі...

Священичий гурт «Кайрос» виступив у Болехові

15 жовтня у Народному домі м.Болехова священичий гурт «Кайрос» виступив із цікавою програмою, приуроченою Дню вчителя, який святкували 6 жовтня. На зустріч зі священниками-музикантами прийшли представники влади, педагоги, учні, студенти та всі...

"Втрачений світ. Люди і долі"

"Втрачений світ. Люди і долі". Під такою назвою працівники Музею історії міста Болехова імені Романа Скворія організували та провели зустріч мешканців міста з очевидцями та нащадками депортованих українців з території Польщі. З того часу минуло 75...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація