Пробне ЗНО-2021: змінено терміни проведення в окремих регіонах
06 кві, 2021 0 Коментарів 404 Перегляди

Пробне ЗНО-2021: змінено терміни проведення в окремих регіонах

Через припинення руху громадського транспорту, що унеможливлює доїзд зареєстрованих учасників, а також педагогів, залучених до проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання, тестування у Києві та Чернігівській області буде перенесено на 24 квітня. В інших регіонах України пробне ЗНО відбудеться, як і заплановано, 10 квітня.
Незалежно від того, коли саме учасники проходитимуть оцінювання, для них буде доступна можливість завантажити тестові зошити з будь-яких навчальних предметів із переліку та пройти тестування вдома. Водночас різнитиметься дата внесення відповідей до сервісу «Визначення результатів пробного зовнішнього незалежного оцінювання».
Так, учасники, які проходитимуть оцінювання 10 квітня, зможуть занести свої відповіді до цього сервісу 10-14 квітня, тобто відповідно до попереднього плану.
Учасники з Києва та Чернігівської області, для яких тестування буде перенесено на 24 квітня, зможуть унести свої відповіді на той тест, на який вони були зареєстровані, з 24 до 28 квітня (після проходження оцінювання).
Щоб такі учасники якомога повніше ознайомились із іншими тестами пробного ЗНО, з 10 до 28 квітня у кабінетах цих учасників буде розміщено «бонусні тести», які можна буде пройти вдома і внести результати їхнього виконання у спеціальний сервіс 10-28 квітня.
Тобто якщо учасник з Києва зареєструвався для проходження тесту з математики, він пройде пробне ЗНО з цього предмета 24 квітня й унесе свої відповіді на завдання цього тесту в період з 24 до 28 квітня. Але уже 10 квітня він може ознайомитися із завданнями тестів з української мови, хімії, біології тощо і з 10 до 28 квітня вносити свої відповіді з цих навчальних предметів до сервісу визначення результатів.
Результати пробного ЗНО (за шкалами 1-12 балів, 100-200 балів) буде розміщено в особистих кабінетах усіх учасників оцінювання до 30 квітня.
Відеокоментарі до завдань тестів будуть доступні 11 квітня, однак закликаємо тих учасників, які проходитимуть оцінювання пізніше, до 24 квітня утриматися від ознайомлення із матеріалами тестів, на які вони були зареєстровані. Це важливо, щоб отримати максимальний ефект від проходження тестування в аудиторії і якнайкраще зрозуміти, на що очікувати під час основної сесії ЗНО.
МОН, Український і регіональні центри оцінювання просять учасників пробного ЗНО бути максимально відповідальними, дотримуватися рекомендацій медиків, правил соціального дистанціювання, не наражати себе та інших на небезпеку, стежити за самопочуттям перед тестуванням та за наявності симптомів ГРВІ залишатися вдома.
Якщо учасник вирішить залишитися вдома, він зможе завантажити всі матеріали тестування, занести відповіді до спеціального сервісу, щоб визначити свої результати, не створюючи додаткових ризиків для здоров’я.
Всі учасники пробного ЗНО зобов’язані дотримуватися протиепідемічних заходів як до входу в пункти тестування, так і впродовж усього періоду оцінювання – учасники мають перебувати в масках, мати дезінфектори й користуватися ними, дотримуватися соціальної дистанції з іншими учасниками тестування.
З огляду на те, що епідеміологічна ситуація є швидкозмінною, просимо учасників напередодні оцінювання обов'язково зайти у свої кабінети на сайтах відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти та ознайомитися із актуальною інформацією щодо проведення пробного ЗНО.
За актуальної інформацією також слідкуйте на офіційних ресурсах Міністерства освіти і науки України (сайтFacebook-сторінкаTelegram-канал, а також на сайті УЦОЯО.
Загалом учасники пробного ЗНО-2021 замовили 142 732 тестування. З-поміж них:
  • українська мова і література – 37 364,
  • українська мова – 11 492,
  • історія України – 9 127,
  • математика – 39 736,
  • математика (завдання рівня стандарту) – 7 188,
  • фізика – 1 822,
  • хімія – 1 161,
  • біологія – 4 564,
  • географія – 1 816,
  • англійська мова – 28 158,
  • французька мова – 58,
  • німецька мова – 232,
  • іспанська мова – 14.
Нагадаємо, Кабінет Міністрів перерозподілив 6,7 млн грн, що дасть можливість створити додаткові уроки для онлайн-платформи "Всеукраїнська школа онлайн".

ЗНО-2021 відбудеться у заплановані терміни

Пробне ЗНО, основна та додаткова сесії зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року відбудуться у заплановані терміни незалежно від рівня епідемічної небезпеки у регіонах. Це передбачено змінами до постанови Уряду від 9 грудня 2020 р. № 1236, які...

Стартувала реєстрація на пробне ЗНО, вона триватиме до 19 січня

5 січня 2021 року розпочалася реєстрація для участі у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні. Зареєструватися можна до 19 січня включно на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.Щоб зареєструватися, потрібно заповнити...

Реєстрація на пробне ЗНО 2021 року розпочнеться 5 січня, тестування відбудуться 10 квітня

Реєстрація для участі у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні 2021 року розпочнеться 5 січня і триватиме до 19 січня включно. Зареєструватись для участі в пробному ЗНО можна буде на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація