Зміни порядку надання пільг та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг населенню
06 вер, 2019 0 Коментарів 485 Переглядів

Зміни порядку надання пільг та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг населенню

14 серпня на урядовому засіданні прийнято постанову Кабінету міністрів України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету міністрів України», якою затверджено нову редакцію Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 21.10.1995 № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу.
З урахуванням  внесених змін розпорядниками нижчого рівня бюджетних коштів, передбачених у державному бюджеті Мінсоцполітики для виплати пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі, визначено структурні підрозділи з питань соціального захисту населення обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій, а також структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі їх створення) рад.
Відповідно до прийнятих урядом рішень з 1 жовтня 2019 року виплата пільг на оплату житлово-комунальних послуг та житлових субсидій у грошовій готівковій формі здійснюватиметься шляхом перерахування структурним підрозділом з питань соціального захисту населення коштів на рахунок громадянина, якому призначено житлову субсидію, відкритий в установі уповноваженого банку, або через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта».
Пенсійний фонд України надасть Мінсоцполітики інформацію про пенсійні рахунки в уповноважених банках або виплатні об’єкти АТ «Укрпошта» одержувачів житлової субсидії, які отримують пенсію. Мінсоцполітики в свою чергу передасть отриману від Пенсійного фонду України інформацію про пенсійні рахунки в уповноважених банках або виплатні об’єкти АТ «Укрпошта», де особа одержує пенсію, структурним підрозділам з питань соціального захисту населення для здійснення виплати житлових субсидій особам, які одержують пенсії.
АТ «Ощадбанк» буде надано Мінсоцполітики інформацію про відкриті рахунки одержувачів житлової субсидії в АТ «Ощадбанк», яким проводилася АТ «Ощадбанк» виплата житлової субсидії у грошовій готівковій формі.
Особи, які не отримують пенсії, а також одержувачі субсидії, які отримують пенсію в іншій адміністративно-територіальній одиниці, самостійно надаватимуть структурним підрозділам з питань соціального захисту населення інформацію про спосіб виплати та /або реквізити рахунку в уповноваженому банку. До надання відповідних даних одержувачем субсидії її виплата здійснюватиметься через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта» за адресою, зазначеною у заяві.

Компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги: умови призначення і виплати

Непрацюючим фізичним особам, які постійно надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги (крім осіб, що...

Монетизовану субсидію можна отримати у будь-якому з 38 уповноважених банків

Уряд розширив перелік банків, через які українці можуть отримувати монетизовану субсидію. Це може бути один з 38 уповноважених банків на здійснення соціальних виплат. Починаючи з жовтня поточного року виплату готівкових субсидій здійснюватимуть...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація