Уряд підтримав програму щодо стимулювання малозабезпечених сімей до відкриття власної справи.
23 кві, 2021 0 Коментарів 333 Перегляди

Уряд підтримав програму щодо стимулювання малозабезпечених сімей до відкриття власної справи.

Мінсоцполітики повідомляє, що Урядом затверджено Порядок надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї, її розмір та умови повернення.
       Головним механізмом стимулювання громадян до повернення на ринок праці є надання безвідсоткової поворотної одноразової допомоги, яка надаватиметься непрацюючим працездатним особам – членам малозабезпечених сімей для закупівлі обладнання та матеріалів для організації власного бізнесу.
      Розмір допомоги становитиме 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, у якому приймається рішення про її надання.
     Передувала рішенню Уряду успішна реалізація пілотного проекту „Рука допомоги”, який впроваджувався Міністерством соціальної політики України за підтримки Світового банку у 2017 – 2019 рр. у Харківській, Львівській та Полтавській областях та окремих об’єднаних територіальних громадах Житомирської, Донецької, Чернігівської областей.
Під час пілотного проекту підприємцями стали 237 малозабезпечених безробітних та вимушених переселенців. За три роки лише 19 з них припинили підприємницьку діяльність, що становить всього 8%.
      Сфери діяльності учасників проекту – найрізноманітніші: від автосервісу до виготовлення меблів, одягу і взуття, від виробництва продуктів харчування до лісного господарства і виконання висотних робіт. А середній місячний дохід становив від 25 до 150 тис. гривень.
      „Учасники проекту „Рука допомоги”, які започаткували власну справу, успішно продовжують розвивати свій бізнес і сьогодні, а дехто вже встиг стати роботодавцем і створити нові робочі місця.
      Завдяки тому, що люди отримали достойну роботу або заснували власний бізнес, вони позбулися залежності від соціальних виплат, від чого свій зиск отримала і держава.  Адже замість регулярної виплати людям допомоги по малозабезпеченості, компенсації їм комунальних видатків та інших виплат, бюджет почав отримувати від них податки.
       Отже впевнено можна сказати, що експеримент продемонстрував виключну ефективність запропонованого механізму як із соціальної, так і з економічної точки зору”, – зазначила Марина Лазебна.






Тільки ФОПи та працівники з «червоної» зони мають право на карантинну допомогу.

Мінсоцполітики нагадує, що 7 квітня на засіданні Уряд затвердив розроблений Мінсоцполітики Порядок виплати допомоги у розмірі 8 тисяч гривень підприємцям та найманим працівникам, робота яких вже тимчасово зупинена або буде зупинена внаслідок...

Розпочала роботу інформаційна платформа «Допомога поруч»

Міністерством соціальної політики України запроваджено соціальний проєкт, створений для надання адресної допомоги вразливим верствам населення в період карантину. На виконання постанови Кабінету міністрів України від 08.04.2020 «Про розвиток...

Одноразову грошову допомогу в розмірі 1000 гривень отримають у квітні 26,5 тисяч прикарпатців

Постановою Кабінету Міністрів України від 1квітня 2020 р. № 251 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році» затверджено Порядок виплати одноразової грошової допомоги у зв’язку з...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація