Тільки ФОПи та працівники з «червоної» зони мають право на карантинну допомогу.
08 кві, 2021 0 Коментарів 359 Переглядів

Тільки ФОПи та працівники з «червоної» зони мають право на карантинну допомогу.

Мінсоцполітики нагадує, що 7 квітня на засіданні Уряд затвердив розроблений Мінсоцполітики Порядок виплати допомоги у розмірі 8 тисяч гривень підприємцям та найманим працівникам, робота яких вже тимчасово зупинена або буде зупинена внаслідок запровадження у 2021 році, починаючи з лютого, обмежувальних протиепідемічних заходів.
      Надання такої допомоги передбачено Законом, який ініційований Президентом України Володимиром Зеленським.
       Виплати в розмірі 8 тисяч гривень будуть здійснюватись автоматично, як і в грудні 2020 року, після подання людиною, яка має на них право, заявки через додаток або Єдиний портал державних послуг «Дія».
       Відмінністю є те, що допомога надаватиметься застрахованим особам по факту впровадження протягом 2021 року «червоного» рівня епідемічної небезпеки на території відповідного регіону, в якому роботодавець (страхувальник) застрахованої особи обліковується, як платник єдиного внеску.
Звертаємо увагу людей на два моменти, важливі при отриманні цієї допомоги.
По-перше, якщо людина отримала допомогу у 8 тисяч гривень протягом грудня 2020 – січня 2021, це не обмежує її права і можливість отримати допомогу і цього разу, якщо в регіоні, де вона працює, протягом 2021 року запроваджено карантинні обмеження «червоного» рівня епідемічної небезпеки. Тому, будь ласка, звертайтесь, якщо допомога вам потрібна.
По-друге, хочу звернути увагу на строки. Людина може звернутись за допомогою протягом 30 днів із дня запровадження на території регіону, де вона працює, обмежувальних заходів «червоного» рівня епідемічної небезпеки. Якщо ж людина працює в регіоні, в якому такі обмеження вже були раніше (лютий-березень) запроваджені протягом 2021 року, то відлік цих 30 календарних днів починається через 10 днів після набрання чинності Законом, який передбачає надання цієї допомоги. Тому у всіх буде час звернутись.
Довідково
Постанова розроблена Мінсоцполітики на виконання Закону України про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню COVID-19, прийнятого на позачерговому засіданні Парламенту 30.03.2021, за ініціативи Президента України (№ 1358) з метою забезпечення соціальної підтримки найманих працівників та ФОП у регіонах, на території яких установлено або буде протягом року установлено “червоний” рівень епідемічної небезпеки.
   Закон, яким  передбачена виплата одноразової допомоги  у розмірі 8000 гривень, офіційно опубліковано в виданні «Голос України» № 65 від 08.04.2021 р. Відповідно, його норми почнуть діяти з 9 квітня 2021 року.

До уваги отримувачів компенсаційних виплат на догляд за особою з інвалідністю I групи, а також за

До Міністерства соціальної політики надходять звернення з питання визначення сукупного доходу для призначення субсидії та інших соціальних виплат від громадян, які до березня 2019 року оформили отримання щомісячної компенсаційної виплати за догляд...

З 1 липня 2020 року змінено порядок надання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям

22 липня 2020 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 632 «Деякі питання виплати державної соціальної допомоги», якою затверджено Порядок призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям у новій редакції....

Одноразову грошову допомогу в розмірі 1000 гривень отримають у квітні 26,5 тисяч прикарпатців

Постановою Кабінету Міністрів України від 1квітня 2020 р. № 251 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році» затверджено Порядок виплати одноразової грошової допомоги у зв’язку з...

0 Коментарів

Авторизація