Розпочала роботу інформаційна платформа «Допомога поруч»
05 травень, 2020 0 Коментарів 619 Переглядів

Розпочала роботу інформаційна платформа «Допомога поруч»

Міністерством соціальної політики України запроваджено соціальний проєкт, створений для надання адресної допомоги вразливим верствам населення в період карантину.
На виконання постанови Кабінету міністрів України від 08.04.2020 «Про розвиток соціальних сервісів для деяких соціальних груп населення» розпочинає функціонування інформаційна платформа «Допомога поруч». Вона розміщена за посиланням https://dopomoga.msp.gov.ua.
Проект об’єднує зусилля благодійних та громадських організацій, бізнесу, волонтерів, небайдужих громадян, органів державної влади та місцевого самоврядування з виявлення потреб людей через «гарячі» телефонні лінії, звернення та надання їм необхідної допомоги.
На платформі «Допомога поруч» розміщується інформація про потреби одиноких громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, сімей з дітьми, зокрема з дітьми з інвалідністю, які опинились у складних життєвих обставинах або перебувають у зоні ризику тощо. Інформація висвітлює потреби цих громадян в основних продуктах харчування, засобах особистої гігієни, побутової хімії, транспортних послугах для доставки зазначеної допомоги, у довезенні соціальних робітників і фахівців із соціальної роботи для надання послуг.
Для осіб, які потребують допомоги, діє номер «гарячої» телефонної лінії департаменту соціальної політики облдержадміністрації (0342)53-51-18.

Одноразову грошову допомогу в розмірі 1000 гривень отримають у квітні 26,5 тисяч прикарпатців

Постановою Кабінету Міністрів України від 1квітня 2020 р. № 251 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році» затверджено Порядок виплати одноразової грошової допомоги у зв’язку з...

Ми націлені на розвиток ринку соціальних послуг на рівні громад, - Віталій Музиченко

"Ми націлені на розвиток ринку соціальних послуг на рівні громад”, - про це заявив заступник Міністра Віталій Музиченко на зустрічі з представниками Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. ”У пріоритеті – поширення сімейних форм виховання та допомога...

З наступного тижня запрацює урядова лінія для людей з інвалідністю

У понеділок, 2 грудня, міністр соціальної політики Юлія Соколовська повідомила про запуск роботи call центру для людей з особливими потребами. Про це стало відомо на Форумі «Відкритий простір», організованому Міністерством соціальної політики та...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація