Ми націлені на розвиток ринку соціальних послуг на рівні громад, - Віталій Музиченко
05 лют, 2020 0 Коментарів 628 Переглядів

Ми націлені на розвиток ринку соціальних послуг на рівні громад, - Віталій Музиченко

"Ми націлені на розвиток ринку соціальних послуг на рівні громад”, - про це заявив заступник Міністра Віталій Музиченко на зустрічі з представниками Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.
”У пріоритеті – поширення сімейних форм виховання та допомога родинам, які опинилися у складних життєвих обставинах”, - заявив Віталій Музиченко. Принцип децентралізації передбачає посилення спроможності громад у вирішенні соціальних питань, проте перш за все необхідно визначити потреби кожної громади у соціальних послугах, - зауважив посадовець.
”Соціальна політика говорить про те, що соціальний блок включається після встановлення інвалідності, проте нас не влаштовує система, яка функціонує сьогодні”, - заявив заступник Міністра.
Віталій Музиченко акцентував увагу присутніх на тому, що Урядом було збільшено розмір виплат на дітей з інвалідністю до 3,5 прожиткових мінімумів на дитину, бо витрати і потреби на таку дитину значно більші.
”Ми сподіваємось, що збільшення виплат стане стимулом для створення прийомних сімей та будинків сімейного типу, в яких дана категорія дітей матиме можливість отримати більш якісний догляд та реабілітацію”, - наголосив заступник Міністра.
У ході зустрічі сторони обмінялись думками та визначили плани подальшої співпраці щодо розвитку системи раннього втручання, забезпечення реабілітаційними та соціальними послугами, поширення сімейних форм виховання на рівні громади, а також приведення у відповідність української системи захисту дітей до міжнародних стандартів.

Одним із головних завдань Мінсоцполітики є побудова якісно нової та ефективної системи забезпечення

Одним із головних завдань Мінсоцполітики є побудова якісно нової та ефективної системи забезпечення прав та найкращих інтересів дітей в Україні. Важливим кроком для цього має стати вдосконалення діяльності служб у справах дітей. Про це заступник...

Мінсоцполітики презентувало нову модель офісів для прийому документів в регіонах

Міністерство соціальної політики презентувало модель розміщення фронт-офісів у регіонах, яка значно полегшить подачу документів для оформлення соціальних виплат. Про це Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська повідомила у вівторок, 4...

З 2020 року Мінсоцполітики змінило механізм фінансування соціальних виплат, що дозволить видавати

З 1 січня 2020 року Міністерство соціальної політики отримало від Міністерства фінансів контроль за частиною виплат населенню і перетворило їх із субвенцій на бюджетні програми. “Мова іде про допомогу на дітей-сиріт та дітей, позбавлених...

0 Коментарів

Авторизація