З наступного тижня запрацює урядова лінія для людей з інвалідністю
03 гру, 2019 0 Коментарів 598 Переглядів

З наступного тижня запрацює урядова лінія для людей з інвалідністю

У понеділок, 2 грудня, міністр соціальної політики Юлія Соколовська повідомила про запуск роботи call центру для людей з особливими потребами. Про це стало відомо на Форумі «Відкритий простір», організованому Міністерством соціальної політики та Радою Європи.
«Я пишаюсь тим, що з наступного тижня запрацює call центр для людей з інвалідністю, де можна буде залишити звернення та отримати консультацію», - сказала Юлія Соколовська.
Гаряча лінія 1539 покликана сприяти дотриманню прав людей з інвалідністю і реалізовується за підтримки Секретаріату Кабінету міністрів України.
Заступник міністра цифрової трансформації з розвитку послуг Людмила Рабчинська додала, що вони також працюють над тим, щоб люди з інвалідністю могли отримати соціальні послуги телефоном.
«Наша ціль також зробити надання найпопулярніших соціальних послуг, зокрема, з Пенсійним фондом України, можливим через телефон. Така практика існує у Новій Зеландії та Австралії. Ми розуміємо, що комунікація з державою не завжди приємна і хочемо зробити її максимально простою, телефоном, через методи розпізнавання голосу чи телефонний пароль», - сказала Людмила Рабчинська.
Довідково
2 грудня Міністерство соціальної політики України спільно з Радою Європи вперше організувало Форум до Міжнародного дня людей з інвалідністю «Відкритий простір». Форум об’єднав понад 200 учасників, зокрема, людей з інвалідністю, з вадами зору та слуху, та два десятки спікерів, серед яких - міжнародні експерти Ради Європи, представники профільних міністерств, громадських організацій та наукових установ.

Міжнародний День людей з інвалідністю

Відзначають Міжнародний День інваліда в першій декаді грудня. День було засновано в 1992 році Генеральною Асамблеєю ООН. Традиційні заходи Дня людей з обмеженими можливостями присвячуються висвітленню й вирішенню їхніх нагальних проблем. За оцінками...

Компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги: умови призначення і виплати

Непрацюючим фізичним особам, які постійно надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги (крім осіб, що...

Зміни порядку надання пільг та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг населенню

14 серпня на урядовому засіданні прийнято постанову Кабінету міністрів України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету міністрів України», якою затверджено нову редакцію Положення про порядок призначення...

0 Коментарів

Авторизація