З 15 липня запрацює оновлений порядок подання відомостей про трудову діяльність працівників
14 лип, 2022 0 Коментарів 526 Переглядів

З 15 липня запрацює оновлений порядок подання відомостей про трудову діяльність працівників

Пенсійним фондом України постановою від 01.06.2022 р. № 8-3 внесено зміни у свою Постанову від 12.03.2021 р. № 11-1 (діє з 23.07.2021 р.) та встановлено порядок та черговість подання відомостей для створення електронних трудових книжок.
         Постанова № 8-3 набирає чинності через десять днів з дня її офіційного опублікування. 5 липня документ офіційно опубліковано у виданні "Офіційний вісник України". Тож з 15 липня починають діяти нові правила.
Так, Постановою № 8-3:
1. Визначено, що відомості про трудову діяльність працівника подаються до ПФУ працівником особистоабо через вебпортал електронних послуг ПФУ в електронній форміпрацівником, страхувальником або представником страхувальника, якому керівником страхувальника делеговані відповідні повноваження.
        Відомості про трудову діяльність працівника подаються в електронній формі у вигляді xml-файлу одним із таких способів:
  • у вигляді копій передбачених законодавством документів, виготовлених шляхом сканування;
  • в оцифрованому вигляді - шляхом створення відповідного електронного запису в електронному кабінеті страхувальника або застрахованої особи на вебпорталі електронних послуг ПФУ, до якого додаються скановані копії документів, на підставі яких створюється запис.
2. Встановлено черговість подання відомостей, а саме:
відомості про трудову діяльність працівника в електронній формі подаються в будь-який період упродовж 5 років з дня набрання чинності Законом № 1217 з урахуванням першочергового подання та опрацювання відомостей про трудову діяльність осіб, яким до настання пенсійного віку залишилося 2 і менше років, та про трудову діяльність осіб за період до 1 липня 2000 року.
3. Уточнено, що сканувати потрібно лише сторінки трудової книжки, до яких внесено записи.
4. Визначено, що повторно подаються відомості про трудову діяльність у випадку виправлення записів у разі виявлення неправильного чи неточного запису про періоди роботи за періоди страхового стажу після 1 липня 2000 року або створення неправильного чи неточного електронного запису в електронному кабінеті страхувальника або застрахованої особи на вебпорталі електронних послуг ПФУ.
           При повторному поданні відомостей про трудову діяльність подаються титульна сторінка та сторінки зі змінами.
5. Передбачено, що відсутні в реєстрі застрахованих осіб відомості будуть подаватися страхувальником через вебпортал електронних послуг ПФУ в електронній формі страхувальником або представником страхувальника, якому керівником страхувальника делеговані відповідні повноваження, шляхом створення відповідного електронного запису в електронному кабінеті страхувальника про:
  • прийняття на роботу;
  • звільнення;
  • переміщення з одного структурного підрозділу до іншого;
  • переведення на іншу постійну посаду або роботу;
  • поновлення на роботі;
  • призупинення/відновлення дії трудового договору;
  • присвоєння, зміну або позбавлення рангу, розряду, класу, звання, категорії;
  • складання присяги;
  • стажування;
  • навчання.

По 6500 за кожного працевлаштованого переселенця: як роботодавцеві отримати кошти

Постановою КМУ від 20 березня 2022 року № 331 визначений Порядок надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні. Компенсацію...

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ПРИЙНЯТТЯ НА РОБОТУ: ЩО ЗМІНИЛОСЯ У НОВІЙ ФОРМІ?

Нагадаємо, що постановою КМУ від 28.12.2021 р. №1392 внесено зміни до постанов КМУ від 17.06.2015 р. № 413 і від 17.04.2019 р. №328. Зокрема, оновлено форму повідомлення про прийняття на роботу. Постанова набрала чинності 5 січня 2022 року. Що...

Форма звітності № 4-ПН

Мінекономіки наказом від 18 березня 2021 року № 563 затвердило Форму звітності № 4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці» та Порядок її подання. Форма звітності № 4-ПН...

0 Коментарів

Авторизація