Послуги служби зайнятості для внутрішньо переміщених осіб
22 кві, 2024 0 Коментарів 37 Переглядів

Послуги служби зайнятості для внутрішньо переміщених осіб

Зважаючи на усі труднощі та виклики сьогодення, працівники обласної служби зайнятості здійснюють постійний супровід внутрішньо переміщених громадян з метою сприяння їхній зайнятості та швидкій адаптації до нових умов життя.
Так, від початку року за сприяння обласної служби зайнятості вже працевлаштовано 245 внутрішньо переміщених осіб, які на даний час знайшли прихисток на Прикарпатті.
Крім того, 69 осіб з числа внутрішньо переміщених за сприяння служби зайнятості пройшли професійне навчання, 188 осіб були залучені до виконання суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану, 5 осіб брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, 89 внутрішньо переміщених осіб отримали ваучер на навчання, 9 осіб отримали позитивне рішення Державного центру зайнятості щодо надання їм коштів мікрогранту на розвиток або започаткування власної справи.
Станом на 22 квітня 2024 року кількість зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених становить 823 особи. 
    Нагадуємо, що при реєстрації в службі зайнятості безробітні громадяни, в тому числі внутрішньо переміщені особи, мають можливість:
- отримати інформаційні та консультаційні послуги, пов’язані з працевлаштуванням; 
- пройти безоплатне професійне навчання; 
- отримати ваучер на навчання за однією з 124-ох професій і спеціальностей;
- отримати мікрогрант на створення або розвиток власного бізнесу відповідно до урядового проєкту «Власна справа»;
- взяти участь у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру, в тому числі суспільно корисних роботах.
Крім того, перебуваючи на обліку в службі зайнятості під час воєнного стану, протягом 90 днів громадяни мають змогу отримувати допомогу по безробіттю.
Якщо ви шукаєте роботу, зверніться в будь-яку філію, управління, відділи філій Івано-Франківського обласного центру зайнятості (контакти за посиланням https://is.gd/u0nOYN).
Консультації з питань пошуку роботи та реєстрації в службі зайнятості ви можете отримати на офіційному телеграм-акаунті Івано-Франківської обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_IF, а також за номером телефону гарячої лінії – 066-655-40-33.
Ми завжди раді вам допомогти та бажаємо успіхів на шляху до працевлаштування!

Відділ організаційно-інформаційної роботи
Івано-Франківського обласного
 центру зайнятості
вул. Деповська, 89 а,
м. Івано-Франківськ, 
76002
 (0342) 72 21 00

Сприяння зайнятості внутрішньо переміщених осіб

Основним завдання служби зайнятості є максимально якісне та оперативне задоволення потреб роботодавців та безробітних осіб, які часто звертаються за допомогою у підборі кваліфікованого персоналу чи пошуку роботи. Зважаючи на усі труднощі та виклики...

За сприяння служби зайнятості працевлаштовано 12,1 тис. осіб

У січні – листопаді 2023 року з філіями обласного центру зайнятості співпрацювало 4,5 тис. роботодавців. В базі даних обласної служби зайнятості налічувалось 13,9 тис. вакансій. За сприяння служби зайнятості було укомплектовано 11,0 тис. вакансій,...

Понад 6 тисяч осіб були працевлаштовані за сприяння служби зайнятості від початку року

У січні – липні 2023 року з філіями обласного центру зайнятості співпрацювало 3,0 тис. роботодавців. В базі даних обласної служби зайнятості налічувалось 7,7 тис. вакансій. За сприяння служби зайнятості було укомплектовано 5,6 тис. вакансій, рівень...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація