Ви фізична особа-підприємець? Ви можете звертатися до служби зайнятості за допомогою по частковому безробіттю
10 чер, 2020 0 Коментарів 672 Перегляди

Ви фізична особа-підприємець? Ви можете звертатися до служби зайнятості за допомогою по частковому безробіттю

Ви фізична особа-підприємець? 
Через карантинні заходи не працювали або ж скоротили свою діяльність? У вас немає найманих працівників, але ви сплачували єдиний соціальний внесок? 
Отже, відтепер ви маєте право на допомогу по частковому безробіттю. 
Такі зміни стали можливими завдяки урядовим ініціативам, а саме - ухваленню Постанови КМУ від 03.06.2020 р. № 453 «Про внесення змін до Порядку надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».
Як отримати допомогу ФОПу без найманої праці?
Насамперед, звернутися до філії/центру зайнятості за місцем сплати єдиного соціального внеску і зібрати необхідний пакет документів.
Упродовж якого часу можна оформити допомогу?
Протягом 90 днів з моменту зупинення чи скорочення діяльності.
Якою є сума допомоги по частковому безробіттю для ФОПів? 
Допомога встановлюється за кожну годину скорочення діяльності та із розрахунку двох третин від бази нарахування ЄВ, але не більше мінімальної заробітної плати (4723 грн) на місяць. Допомога надається на період призупинення/скорочення діяльності та впродовж 30 календарних днів після завершення карантину. 
Чи оподатковується допомога по частковому безробіттю?
З допомоги не сплачується податок на доходи фізичних осіб та військовий збір. 
Де отримати кваліфіковану консультацію щодо 
оформлення допомоги?
У будь-якому центрі зайнятості в телефонному режимі. 
Більш детально читайте за посиланням https://is.gd/00vmhE
До відома: 1017 підприємств малого і середнього бізнесу звернулися до Івано-Франківської обласної служби зайнятості та подали документи на отримання допомоги по частковому безробіттю в період карантину.
Робоча група Івано-Франківського обласного центру зайнятості станом на 9 червня 2020 року прийняла 990 позитивних рішення і отримати компенсацію зарплати зможе 6983 найманих працівники.
На даний час, відповідно до укладених договорів з вже профінансовано 10 млн. 557 тис. грн для виплати допомоги по частковому безробіттю працівникам.
Відділ інформаційної роботи 
Івано-Франківського обласного
центру зайнятості
вул. Деповська, 89 а
м.Івано-Франківськ, 
76002
(0342) 755614
(097) 7030730

Відбулися зміни в законодавстві по наданню роботодавцям допомоги по частковому безробіттю

Відбулися зміни в законодавстві по наданню роботодавцям допомоги по частковому безробіттю Внесено зміни в порядок надання допомоги по частковому безробіттю (29.05.2020 вступив в дію Закон №591-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та...

Івано-Франківська обласна служба зайнятості нагадує: роботодавці можуть отримати допомогу по

Вже на 12 травня 2020 року Івано-Франківським обласним центром зайнятості прийнято 353 рішення щодо надання роботодавцям допомоги по частковому безробіттю, що стане суттєвою підтримкою для 2980 працівників, які втратили частину заробітної плати...

Кількість осіб, працевлаштованих за сприяння служби зайнятості у 2019 році, становила 47,7 тисячі

Кількість осіб, працевлаштованих за сприяння служби зайнятості у 2019 році, становила 47,7 тисячі.В базі даних обласної служби зайнятості у 2019 році налічувалось 52,9 тис. вакансій, на які за сприяння служби зайнятості працевлаштовано 47,7 тисяч...

0 Коментарів

Авторизація