Інформаційна кампанія з профілактики коронавірусу на території Болехівської міської ради
06 бер, 2020 0 Коментарів 408 Переглядів

Інформаційна кампанія з профілактики коронавірусу на території Болехівської міської ради

 Фахівці   Болехівського міського відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області приймають участь в проведенні масштабної інформаційної кампанії щодо протидії коронавірусу шляхом проведення роз’яснювальної роботи в трудових колективах закладів освіти,  громадського харчування, торгівлі, ринках міста, промислових підприємствах, лікувально-профілактичних закладах, органах місцевого самоврядування тощо.
 У рамках вказаної кампанії здебільшого були використані інформаційні матеріали, підготовлені Міністерством охорони здоров’я України та Всесвітньою організацією охорони здоров’я, а також ряд  матеріалів напрацьованих ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській обл. , які містять корисну інформацію, рекомендації щодо профілактики коронавірусної  інфекції.
 Також, під час проведення перевірок проводиться роз’яснювальна робота серед операторів ринку, їх працівників та надається вичерпна інформація про коронавірус, наголошують на важливості дотримання санітарних правил особистої гігієни  та першочергових діях при виявленні перших ознак.
Довідка.Кампанія з протидії проникненню коронавірусу на територію нашої держави стартувала 27 лютого 2020 року. Планується, що впродовж кампанії лише від Держпродспоживслужби понад 2,5 тис. інспекторів відвідають з візитами майже 27,6 тис. шкіл та дитячих садочків.
Наразі інформаційна кампанія на всій території України триває. Особливої актуальності ця робота набула у зв’язку з реєстрацією першого випадку короновірусу в Чернівецькій області. За даними МОЗ, хворий доправлений у інфекційну лікарню, а сім’я та інші контактні особи – в ізоляції. Ситуація в Україні повністю контрольована, наша держава перебуває в тій же фазі розповсюдження епідемії, що й раніше – на стадії поодиноких випадків. Українські служби діють у чіткій відповідності до інструкцій.
Разом з цим, МОЗ рекомендує зберігати спокій, адже система засвідчила свою здатність протистояти викликам та діяти швидко і чітко. Крім того, надзвичайно важливо дотримуватися рекомендацій з особистої гігієни та перебування у громадських місцях. Окремо Уряд закликає не піддаватися на штучний ажіотаж із масовим скуповуванням медичних масок: варто пам’ятати, що маска не захищає від вірусу здорову людину. Маска має надягатися ЛИШЕ на людину, яка має симптоми ГРВІ, щоб вона не заразила оточуючих.

Якість питної води та її вплив на здоров’я населення

Як відомо, стан організму людини залежить від повітря, способу життя, якості продуктів харчування, а також питної води. Забруднена питна вода згубно впливає на здоров’я людини. Мільярди вірусів і бактерій у воді призводять до спалахів епідемій,...

25 відсотків шкільних меню не відповідає нормам, – Держпродспоживслужба

У ході здійснення державного санітарно-епідеміологічного нагляду, у тому числі за організацією харчування дітей, спеціалісти Держпродспоживслужби здійснюють аналіз складених у закладах загальної середньої освіти примірних двотижневих та щоденних...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація