Спеціалісти Держпродспоживслужби Прикарпаття перевірили  суб’єктів господарювання, що торгують насінням
07 кві, 2021 0 Коментарів 246 Переглядів

Спеціалісти Держпродспоживслужби Прикарпаття перевірили суб’єктів господарювання, що торгують насінням

Спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області протягом березня 2021 року провели  моніторинг обігу насіння і садивного матеріалу.  
Робота здійснювалась відповідно до частини третьої статті 12 Закону України «Про насіння і садивний матеріал» та на виконання наказу Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області від 15.02.2021 р. № 147 «Про проведення моніторингу в сфері насінництва та розсадництва». 
Моніторинговими відвідуваннями було охоплено 62 приватні підприємства, які займаються роздрібною торгівлею насінням.  
Крім проведення інформаційно-роз’яснювальної робити, в ході моніторингу на об’єктах перевірялась наявність документації, що засвідчує походження та якість насіння, передбачена законодавством. За результатами складено відповідні акти моніторингу та перелік культур і сортів, які відповідають вимогам законодавства щодо придатності для реалізації.
В ході роботи встановлено 20 випадків відсутності підтверджуючих документів на посівні якості насіння у шести підприємців.  
Даним суб’єктам господарювання надано рекомендації зняти з реалізації дане насіння та направити для проведення лабораторних досліджень з метою визначення його посівних якостей. Торгівлю можна провадити після пред’явлення підтверджуючих документів про посівні якості насіння. 

Моніторинг місць торгівлі нафтопродуктами на Прикарпатті

Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області у межах своїх повноважень здійснює контроль за виконанням учасниками ринку нафтопродуктів Правил роздрібної торгівлі нафтопродуктами. На виконання...

На Снятинщині спеціалісти Держпродспоживслужби обговорили з аграріями краю питання безпечного

Спеціалісти Снятинського районного управління та управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області 18 лютого 2021 року провели семінар-навчання для керівників та спеціалістів, які орендують...

Спеціалісти Держпродспоживслужби обговорили з керівництвом Снятинської та Заболотівської

09-10 лютого 2021 року відбулися робочі зустрічі спеціалістів управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області з керівництвом та працівниками Снятинської міської та Заболотівської селищної...

0 Коментарів

Авторизація