Болехівське бюро правової допомоги інформує
18 сер, 2020 0 Коментарів 676 Переглядів

Болехівське бюро правової допомоги інформує

Їх мордують, калічать і вбивають. ? Тваринам, особливо безпритульним, часто дістається від рук людини. На собак ще й влаштовують полювання догхантери. Щоб захистити тварин, в Україні кілька років тому посилили відповідальність за жорстоке поводження з ними.
Згідно з українським законодавством, за жорстоке поводження з тваринами винні особи несуть адміністративну та кримінальну ⚖ відповідальність.
Відповідно до частини першої статті 1️⃣8️⃣ Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», при поводженні з тваринами не допускається:
❌використання оснащень, інвентарю, що травмують тварин;
❌примушування тварин до виконання неприродних для них дій, що призводять до травмувань;
❌ нанесення побоїв, травм з метою примушування тварин до виконання будь-яких вимог;
❌ використання тварин в умовах надмірних фізіологічних навантажень тощо.
?️За жорстоке поводження з тваринами?, а саме знущання над тваринами, завдання побоїв або вчинення інших насильницьких дій, що завдали тварині фізичного болю, страждань ? і не спричинили тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі, залишення тварин напризволяще, у тому числі порушення правил утримання тварин, – застосовується адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварини, якщо перебування тварини у власника становить загрозу для її життя або здоров’я.
?️Насильницькі дії стосовно тварин, спрямовані на задоволення статевої пристрасті, тягнуть за собою накладення штрафу від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварини, якщо перебування тварини у власника становить загрозу для її життя або здоров’я.
?За жорстоке поводження з тваринами, що відносяться до хребетних, у тому числі безпритульними️? тваринами, що вчинене умисно та призвело до каліцтва чи загибелі тварини, а також нацьковування тварин одна на одну чи інших тварин, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, публічні заклики до вчинення діянь, які мають ознаки жорстокого поводження з тваринами, а також поширення матеріалів із закликами до вчинення таких дій – застосовується кримінальна відповідальність у вигляді штрафу від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років.
❓У яких випадках покарання за жорстокість відносно тварин може бути більш суворим
❓Як, згідно із Законом, господарі зобов’язані утримувати домашніх тварин
❓Куди звертатись громадянам у випадках виявлення жорстокого поводження з тваринами
?Про це читайте у матеріалі на нашому сайті: https://bit.ly/3aAVbaw

Болехівське бюро правової допомоги інформує

Чи любите ви давати відгуки про компанії на різних ресурсах? Ми не про хейтерські, а про справді конструктивні відгуки з пропозиціями та побажаннями. На нашу думку, ?? діалог між клієнтом та організацією дуже корисний: він допомагає побачити...

Онлайн-фотоконкурс «Правова допомога поруч»

Координаційний центр з надання правової допомоги оголошує онлайн-фотоконкурс «Правова допомога поруч» (далі – Фотоконкурс). Тема конкурсних робіт (фотографій): захист прав людини, рівний доступ до правосуддя та правової інформації, посилення...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація