Застосування програмних РРО з 19 квітня 2020 року
03 лют, 2020 0 Коментарів 530 Переглядів

Застосування програмних РРО з 19 квітня 2020 року

В Долинському управлінні Головного управління ДПС в Івано-Франківській області повідомляють, що відповідно до Закону України від 20 вересня 2019 року №128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з 19 квітня 2020 року суб’єкти господарювання матимуть можливість застосовувати програмні реєстратори розрахункових операцій. 
Програмний РРО – це програмний, програмно-апаратний або програмно-технічний комплекс у вигляді технологічного або програмного рішення, що використовується на будь-якому пристрої (комп'ютері, смартфоні, планшеті), який призначена для реєстрації розрахункових операцій при продажу товарів (наданні послуг), операцій з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі та/або реєстрації кількості проданих товарів чи наданих послуг, операцій з приймання готівки для подальшого переказу. 
Законом також передбачено, що ДПС України забезпечує безкоштовне програмне рішення для використання суб’єктом господарювання програмного РРО. Всі розрахункові операції реєструватимуться на фіскальному сервері ДПС. 
Фіскальний сервер - це сервер, через який реалізується фіскальна функція, знайома нам зі звичайних РРО і призначений він для реєстрації звичних для нас розрахункових операцій. 
Такий сервер здійснює: 
реєстрацію програмних РРО, електронних розрахункових документів та 
електронних фіскальних звітів, а також збереження даних щодо проведеної операції з присвоєнням фіскальних номерів та надає доступ до інформації про розрахункові операції, проведені з використанням Програмних РРО. 
У разі використання програмних РРО, суб’єкти господарювання повинні подавати до податкових органів електронні фіскальні звіти та електронні фіскальні звітні чеки. 

Застосування програмних РРО з 19 квітня 2020 року

В Долинському управлінні Головного управління ДПС в Івано-Франківській області повідомляють, що відповідно до Закону України від 20 вересня 2019 року №128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій...

Державна податкова служба проводить тестування програмних реєстраторів розрахункових операцій

Законом України від 20.09.2019 № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері...

Система E-Receipt (електронний чек) - альтернатива традиційним РРО у сфері реєстрації розрахункових

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області нагадують, що з метою спрощення умов ведення господарської діяльності ДПС України забезпечено функціонування в тестовому режимі до 31 грудня 2019 року інформаційної системи E-Receipt...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

УВАГА❗

УВАГА❗

01 лют, 2024 0

Авторизація