Запобігання пожежам!!! Основні причини пожежі в побуті
19 травень, 2021 0 Коментарів 721 Перегляд

Запобігання пожежам!!! Основні причини пожежі в побуті

Кожна з причин пожеж у побуті має свою статистику подій, яка, очевидно, може відрізнятися від кількості пожеж, що сталися в силу інших факторів. Тому слід виділити найбільш поширені причини пожеж у побуті, знання яких дозволить підвищити шанси на попередження таких загорянь у майбутньому.
Необережне поводження з джерелом вогню
До цієї категорії порушень відноситься куріння в будівлі і дитячі ігри з вогнем. Як не дивно, ці очевидні причини пожеж донині залишаються актуальними. На жаль, вони ж є і найбільш небезпечними з точки зору наслідків. Наприклад, людина в нетверезому стані, який втрачає контроль під час куріння, ризикує зробити ненавмисний підпал квартири. Не так рідко зустрічаються і причини виникнення пожежі в побуті з вини дітей, які без нагляду з боку дорослих грають з сірниками. Ситуація ускладнюється тим, що малюки не в змозі здійснити належні заходи щодо гасіння пожежі, особливо в разі інтенсивного запалення. Дані фактори вимагають особливої уваги і з тієї причини, що є найбільш небезпечними для людського життя.
Порушення в монтажі та експлуатації приладів
Подібні причини не так небезпечні порівняно з першою групою і в більшості випадків, на щастя, призводять лише до псування техніки. Незважаючи на це, при відсутності своєчасних заходів по боротьбі з вогнем наслідки можуть бути набагато гіршими. У той же час порушення в установці і використанні електрообладнання слід розглядати як найбільш поширені причини пожеж у побуті разом з необережним поводженням з вогнем. На практиці це може бути порушення підключення електроприладів, серед яких духові шафи, пральні машини, які потребують заземлення. В плані порушень експлуатації спектр потенційно небезпечних приладів ще ширше і включає телевізори, праски, пилососи, кухонні комбайни і т. д.
Порушення в експлуатації пічного опалення
Це окрема і досить специфічна група порушень техніки безпеки, яка також несе небезпеку з точки зору загоряння. Особливо в квартирах і приватних будинках, віддалених від центральних магістралей водо – і газопостачання, основні причини виникнення пожежі в побуті зазвичай пов’язують з індивідуальними джерелами обігріву, серед яких і пічне обладнання. Це, зокрема, можуть бути каміни, так звані буржуйки, газові плити, радіатори. Для загоряння достатньо уголька, випав з камери згоряння на підлогу. Газові прилади і зовсім становлять небезпеку вибуху, в результаті якого є ризик не тільки пожежі, але й людських жертв. Але найчастіше такі пожежі трапляються через залишені без нагляду приладів, які працюють з навантаженням на мережу. Ситуація затьмарюється тим, що пожежні рукава в таких квартирах є рідкістю, тому про ефективної та своєчасної боротьбі часто доводиться забути.
Розведення багать
 Здавалося б, при розведенні багаття необхідно передбачити можливість «розповзання» вогню по навколишньої місцевості та вжити відповідні заходи. Якщо згадати, які найбільш поширені причини пожеж у побуті трапляються з-за зовнішніх випадкових факторів, то розведення багаття в умовах сильного вітру може вийти на одне з перших місць. Небезпека збільшується в осінній час, коли до вітру додається суха і тепла погода. Однак, мають певне поширення і багаття в приміщеннях. Їх рідкість при цьому компенсується на порядок зростаючою небезпекою пожежі. Згадані горища і підвали можуть стати місцем активного, а іноді і безперешкодного поширення полум’я.

Шановні батьки❗ Зимові канікули тривають, подбайте про безпеку дітей.

Із настанням канікул щороку зростає загроза загибелі та травмування дітей при необережному поводженні з вогнем, на водних об’єктах, при організації дозвілля, отруєння різного походження тощо. Легковажне поводження малечі з вогнем, водою, газом,...

Щодо росту пожеж та загибель на них людей

Щодо росту пожеж та загибель на них людей по причині необережного поводження з вогнем, а особливо при палінні в нетверезому стані, це явище пояснити дуже тяжко, адже факторів, які впливають на виникнення таких пожеж дуже багато. Насамперед це...

У вогні гинуть люди

На сьогоднішній день в області склалася тривожна ситуація з пожежами, травмуванням та загибеллю людей на них. З початку року на території Івано-Франківщини зареєстровано 2399 пожеж, у вогні загинуло 25 осіб. На території Долинського району та...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація