Індекс споживчих цін у серпні 2019 року
12 вер, 2019 0 Коментарів 564 Перегляди

Індекс споживчих цін у серпні 2019 року

Головне управління статистики в Івано-Франківській області повідомляє. За даними Державної служби статистики, споживчі ціни у серпні 2019р. порівняно із липнем в Україні (без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м.Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях) знизилися на 0,3%, в області – на 0,5%, з початку року зросли на 2,7% та 3,1% відповідно.
У серпні п.р. зниження споживчих цін на 0,6–0,1% зафіксовано в Сумській, Івано-Франківській, Дніпропетровській, Закарпатській, Запорізькій, Миколаївській, Полтавській, м.Києві, Вінницькій, Київській, Львівській, Тернопільській, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській, Житомирській, Кіровоградській, Одеській, Луганській, Харківській, Херсонській та Хмельницькій областях. На Рівненщині індекс споживчих цін склав 100,0%. Приріст споживчих цін на 0,1% відбувся у Волинській та Донецькій областях.
На споживчому ринку області в серпні п.р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,5%. Найбільше (на 11,4% та 10,9%) подешевшали фрукти та овочі. На 1,8–0,2% знизилися ціни на безалкогольні напої, цукор, маргарин, рис, сири. Водночас на 48,6% подорожчали яйця, на 2,3–0,8% – соняшникова олія, кисломолочна продукція, масло, м’ясо та м’ясопродукти,риба та продукти з риби, сметана, молоко.
Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,6% в основному за рахунок подорожчання тютюнових виробів на 1,4%.
Зниження цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види паливана 1,4% відбулося за рахунок зниження цін на природний газ на 4,4%.
Цінина транспорт у ціломузнизилися на 0,7% через здешевлення автомобілів на 1,8% і палива та мастил на 1,0%.

Індекс споживчих цін у липні 2019 року

Головне управління статистики в Івано-Франківській області повідомляє. За даними Державної служби статистики, споживчі ціни у липні 2019р. порівняно із червнем в Україні (без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим,...

Про промислове виробництво в Івано-Франківській області у січні–серпні 2019 року

Головне управління статистики інформує. У січні–серпні 2019р. індекс промислової продукції в області склав 96,6% (в Україні –100,1%). На підприємствах добувної промисловості та розроблення кар’єрів порівняно із січнем–серпнем 2018р. індекс...

Стан роздрібної торгівлі області у січні–серпні 2019 року

Головне управління статистики інформує. Через роздрібну торгову мережу підприємств (юридичних осіб) та фізичних осіб–підприємців області, основним видом економічної діяльності яких є роздрібна торгівля, у січні–серпні 2019р. населенню реалізовано...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація