Вакцинація захищає дитину від кору
16 жов, 2023 0 Коментарів 202 Перегляди

Вакцинація захищає дитину від кору

Деякі діти не можуть бути вакциновані через наявні у них медичні протипоказання. Для їх безпечного відвідування шкіл, дитсадків, дитячих таборів, спортивних секцій та інших колективів, інші діти, у яких немає протипоказань, мають бути вакциновані за календарем щеплень.

Якщо батьки відмовляються вакцинувати дитину, у якої відсутні протипоказання до вакцинації, то вона може реалізовувати своє право на навчання дистанційно чи за індивідуальною формою навчання (наприклад, сімейною).

Чому так важливо, щоб діти в колективах були щеплені?

Це захистить їхнє життя та здоров’я, адже вакцини розробляють для захисту від інфекцій, які можуть серйозно нашкодити здоров’ю дитини.
У дитячих колективах дуже високий ризик поширення різних інфекцій, якому можна запобігти лише шляхом створення колективного імунітету.
Невакциновані діти ставлять під загрозу здоров’я дітей, які через серйозні захворювання мають протипоказання до вакцинації від окремих хвороб, і тому можуть покладатися лише на захист, який дає колективний імунітет.

Якщо охоплення вакцинацією зменшується, це призводить до спалахів хвороб.

Якщо ваша дитина не має щеплень від кору або інших щеплень, які визначені календарем, якнайшвидше зверніться до сімейного лікаря, щоб наздогнати пропущене. Він розробить індивідуальний графік вакцинації з урахуванням віку. Вакцина є!

Чи може дитина без щеплення КПК відвідувати дитячі заклади

Як повідомляють у Івано-Франківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб , дітям, які не отримали щеплень згідно з Календарем профілактичних щеплень, не дозволено відвідувати дитячі заклади (згідно зі статтею 15 Закону України "Про...

В Україні існує ризик виникнення спалаху кору

Кір – це одне з найзаразніших вірусних захворювань у світі, останній спалах якого ми мали у 2017-2019 роках. За 6 місяців 2023 року виявили вже 20 випадків. На перший погляд, ця цифра може здаватися невеликою, проте важливо знати специфіку вірусу...

Чому вкрай необхідно вакцинувати передчасно народжених дітей: пояснення лікаря-епідеміолога

В Україні до Національного календаря щеплень входить вакцинація проти десяти інфекційних захворювань: гепатит В, туберкульоз, кір, паротит, краснуха, дифтерія, правець, кашлюк, поліомієліт, гемофільна інфекція. Якщо дитина пропустила щеплення за...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація