Всесвітній тиждень імунізації. Вакцини захищають.
24 кві, 2020 0 Коментарів 711 Переглядів

Всесвітній тиждень імунізації. Вакцини захищають.

Всесвітній тиждень імунізації проводиться з 20 по 24 квітня 2020року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ). За даними ВООЗ, імунізація дозволяє щорічно запобігати від 2 до 3 мільйонів випадків смерті від дифтерії, правця, кашлюку, кору, паротиту і краснухи. Кількість дітей, які вчасно отримують вакцину зростає. Кожен рік щеплення від дифтерії, правця та кашлюку робляться більш ніж 100 мільйонам дітей у всьому світі. 
Захищайте себе та членів своєї сім'ї - вакцинуйтеся ! Заходи спрямовані на інформування людей і усунення перешкод для вакцинації, нагадування батькам про необхідність зробити щеплення своїм дітям, а всім дорослим  - про важливість власної безпеки від хвороб шляхом імунізації впродовж всього життя.
Відповідно до статті 12 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб”- профілактичні щеплення проти дифтерії, кашлюку, кору, поліомієліту, правця, туберкульозу є обов'язковими і включаються до календаря щеплень. Всі щеплення в Україні проводяться згідно схем Національного календаря щеплень (основний контингент підлеглих щепленням – діти). ВООЗ рекомендує здійснювати щеплення не менше, ніж 95% дітей. Якщо 90-95% людей мають імунітет проти інфекційного захворювання, воно не поширюється серед населення, адже створюється колективний імунітет.
До 1,5 років дитина отримує всі необхідні щеплення, що дозволяє їй активно контактувати з іншими дітьми без ризику заразитись і захворіти. Всі щеплення, згідно з календарем щеплень, проводяться в поліклініках безкоштовно.
У разі відмови від профiлактичних щеплень батьки повинні усвідомлювати, що вся відповідальність за здоров’я та життя своєї дитини лягає на них. В умовах активних міграційних процесів зростає ризик зараження в першу чергу не щеплених дітей і дорослих. Відмови від щеплень підвищують не лише ризик зараження інфекцією, але і ризик її важкого перебігу, розвитку ускладнень.
Крім того, відмови від вакцинації призводять до зменшення захищених осіб в колективі і роблять можливими спалахи тих захворювань, які людство залишило в минулому.
  Підвищення рівня охоплення вакцинацією через досягнення більш глибокого розуміння того, що кожна людина має право та потребує захисту від хвороб, керованих за допомогою вакцин.

Імунізація – свідоме ставлення до свого здоров’я

Традиційно у квітні проводиться Всесвітній тиждень імунізації. Його мета – поширення інформації про те, що завдяки вакцинації врятовано мільйони життів і це найбільш безпечний та ефективний метод боротьби з інфекційними захворюваннями. У рамках...

Вакцинація – найефективніший метод запобігання розвитку інфекційних захворювань

Імунізація проводиться згідно календаря щеплень – основного нормативного документу, який затверджений Міністерством охорони здоров’я України, змінюється та доповнюється відповідно до епідситуацій в країні, а також регламентує необхідну кількість...

Медики закликають людей вакцинуватися проти дифтерії

Під головуванням міністра охорони здоров’я України Зоряни Скалецької відбулася селекторна нарада із начальниками та відповідальними особами структурних підрозділів з медичних питань обласних державних адміністрацій та міста Києва щодо ситуації із...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація