Стан захворюваності на COVID-19 обговорили під час брифінгу в ОДА
06 травень, 2020 0 Коментарів 555 Переглядів

Стан захворюваності на COVID-19 обговорили під час брифінгу в ОДА

Сьогодні на онлайнбрифінгу перший заступник голови обласної державної адміністрації Марія Савка розповіла про стан захворюваності на COVID-19 та актуальні питання боротьби з цією недугою.
Так, за минулу добу  лабораторними установами області  проведено 289 досліджень, з них 136 – вперше. Підтверджено 22 нових випадки захворювання, дітей серед них немає. За цей період приріст захворюваності склав більше двох відсотків, а загалом, з початку епідемії, захворіли 1037 жителів області. Найбільшу кількість хворих виявлено в Івано-Франківську, Калуському, Надвірнянському та Тисменицькому районах: відповідно 286, 135, 125 та 100 осіб. На жаль, є два летальні випадки – це чоловіки з Надвірнянського району та обласного центру. Всього з початку епідемії на Івано-Франківщині зареєстровано 59  летальних випадків від COVID-19.
У 12 закладів першої лінії госпіталізовано 569 пацієнтів з підозрою на COVID-19, з них 39 перебувають у палатах інтенсивної терапії. В області готовими є 112 апаратів ШВЛ, наразі задіяно 14.
Загалом, на Прикарпатті одужали 104 пацієнти, ще у 174 осіб – одноразово підтверджено негативний результат.
Окремо Марія Савка зупинилася на питаннях забезпечення медиків засобами індивідуального захисту та зняття карантинних обмежень.
«В область щотижня поступають гуманітарні медичні вантажі. Зокрема, сьогодні допомога надійшла від БФ «Покуття», завтра очікуємо вантаж від держави за підтримки Офісу Президента України. Засоби індивідуального захисту невідкладно будуть передані медичним працівникам лікарень першої та другої ліній», – наголосила Марія Савка.
Також посадовець детально зупинилася на питанні пом’якшення карантинних заходів в державі після 11 травня, зазначивши, що у нас ситуація може дещо відрізнятися від інших, оскільки в області високий рівень захворюваності.
За її словами, рішення про зняття карантинних обмежень буде прийматися обласною комісією з надзвичайних ситуацій, виходячи з динаміки захворювання на Прикарпатті.

Ситуація із поширенням коронавірусу в області є однією найскладніших в державі

На сьогодні в області лабораторно підтверджено 401 випадок захворюваності на COVID-19. Зокрема, виявлено інфекцію у п’яти прикарпатських дітей. «За минулу добу на Прикарпатті на коронавірус захворіло 45 людей, в тому числі одна десятилітня дівчинка...

На Івано-Франківщині вже 401 хворий на COVID-19

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 16 квітня в Україні 4161 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 116 летальних, 186 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 397 нових випадків. Наразі коронавірусна хвороба виявлена:...

На Івано-Франківщині вже 45 випадків захворюваності на COVID-2019

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 31 березня в Україні 549 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 13 летальних (2 за останню добу), 8 пацієнтів одужало. За добу було підтверджено 69 нових випадки. Наразі...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація