Чи потрібно платити за анестезію?
06 кві, 2021 0 Коментарів 979 Переглядів

Чи потрібно платити за анестезію?

Чи потрібно платити за анестезію? З таким питанням дуже часто звертається пацієнти. Відповідаємо: пацієнт купувати препарати для анестезії не повинен, незалежно від того, планова це операція чи ургентна, а також при інших втручаннях, діагностиці чи лікуванні. Розповідаємо, якими медичними пакетами передбачено безоплатну анестезією для пацієнтів. 
? Забезпечення анестезії та анестезіологічного моніторингу передбачено під час проведення хірургічних операцій та обстежень в межах пакету “Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах”.  
? Зниження больових відчуттів у жінки під час пологів, в тому числі епідуральна  анестезія, а також анестезія оперативних втручань та післяпологових акушерських процедур передбачена у пакеті “Медична допомога при пологах”. 
? Своєчасне знеболення на всіх етапах діагностики та лікування включено у наступні пакети: 
➡  “Стоматологічна допомога дорослим та дітям”;
➡ “Стаціонарна допомога без проведення хірургічних операцій”;
➡ “Медична допомога при гострому мозковому інсульті”;
➡ “Медична допомога при гострому інфаркті міокарда”;
➡  “Стаціонарна психіатрична допомога”;
➡  “Стаціонарна паліативна допомога”. 
? Оцінювання болю та своєчасне знеболення на всіх етапах діагностики та лікування входить у пакет медичної допомоги новонародженим у складних неонатальних випадках. 
? Знеболення та/або обов’язкове анестезіологічне забезпечення разом із консультацією лікаря-анестезіолога передбачено перед проведенням обстежень для раннього виявлення раку - езофагогастродуоденоскопії, колоноскопії, гістероскопії, цистоскопії та бронхоскопії. 
? Обов’язкова анестезія під час виконання всіх болісних інвазивних діагностичних процедур передбачена пакетами хіміотерапевтичного та радіологічного лікування дорослих та дітей у стаціонарних та амбулаторних умовах, а також у пакеті “Лікування та супровід пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями у дорослих та дітей в амбулаторних та стаціонарних умовах”. 
Національний перелік основних лікарських засобів, в який, зокрема входять і засоби анестезії можна подивитись тут ➡  https://bit.ly/3dbJZ5I.
У випадку порушення права на безоплатну медичну допомогу звертайтеся до Болехівської міської ради.

Програма медичних гарантій-2021: надання стоматологічної допомоги виокремили в окремий пакет послуг

Тариф на медичні послуги із стоматологічної медичної допомоги в амбулаторних умовах становить 116 гривень . У цьому році Національна служба здоров’я України виокремила стоматологічну медичну допомогу в окремий амбулаторний пакет. Він так само буде...

Про право на безоплатні хірургічні операції у стаціонарних умовах

У рамках Програми медичних гарантій пацієнт має право на безоплатні хірургічні операції та витратні матеріали, необхідні для їх проведення. Не потрібно купувати в аптеці бинти, вату, нитки, готуючись до операції, чи платити хірургу, анестезіологу...

Медична допомога при травмах

У цій статті розповідаємо про те, яку медичну допомогу при травмах людина може отримати безоплатно та яким є маршрут пацієнта. Якщо сталась травма, потрібно з’ясувати, чи потрібна медична допомога та чи може людина самостійно дістатись до...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація