Про право на безоплатні хірургічні операції у стаціонарних умовах
17 бер, 2021 0 Коментарів 1 265 Переглядів

Про право на безоплатні хірургічні операції у стаціонарних умовах

У рамках Програми медичних гарантій пацієнт має право на безоплатні хірургічні операції та витратні матеріали, необхідні для їх проведення. Не потрібно купувати в аптеці бинти, вату, нитки, готуючись до операції, чи платити хірургу, анестезіологу або медсестрі «в кишеню» – за все це лікарні отримують кошти від НСЗУ в межах контракту за пакетом “Хірургічні операції у стаціонарних умовах” ?
? У безоплатний пакет хірургічної допомоги в стаціонарі медзакладу включені такі послуги:
➡ хірургічна операція з анестезією;
➡ інструментальні та лабораторні обстеження, включно з патоморфологічними;
➡ післяопераційний моніторинг пацієнта, знеболення та подальша медикаментозна терапія;
➡ цілодобовий лікарський та медсестринський догляд;
➡ медична реабілітація в гострому періоді для запобігання ускладненням;
➡ ліки з Національного переліку основних лікарських засобів та витратні матеріали;
➡ харчування в стаціонарних умовах.
❗ Окрім того, пацієнту надаються безоплатно ліки, які заклад отримує через централізовані держзакупівлі. Ці ліки не включені до тарифу. Пацієнт може дізнатися, чи має лікарня і ліки безпосередньо в медичному закладі на інформаційній дошці, офіційному сайті закладу чи органу місцевої влади.
? Умови безоплатної хірургічної допомоги у медичних закладах, які мають контракт з НСЗУ за відповідним пакетом:
➡ ?‍⚕?‍⚕ на планову операцію отримати направлення свого лікаря, з яким укладено декларацію або лікуючого лікаря та звернутись до обраного медзакладу ?
➡ ? в разі невідкладного стану пацієнт самостійно звертається до лікарні без направлення або викликає швидку за номером 103, яка доставить його до медзакладу ?
? Щоб дізнатись, яка лікарня має контракт за пакетом “Хірургічні операції у стаціонарних умовах”, скористайтесь дашбордом НСЗУ ➡ https://bit.ly/3j2fmSy або  зателефонуйте за номером 16-77. Для того, щоб дізнатись, чи надає обраний вами медзаклад необхідну хірургічну допомогу, потрібно зателефонувати до цього закладу. 
? Також нагадуємо стосовно планових операцій, що у регіонах, які відносяться до “червоних” та “помаранчевих” зон карантину діють обмеження стосовно планових госпіталізацій.

У випадку порушення права на безоплатну медичну допомогу звертайтеся до Болехівської міської ради.

Медична допомога при травмах

У цій статті розповідаємо про те, яку медичну допомогу при травмах людина може отримати безоплатно та яким є маршрут пацієнта. Якщо сталась травма, потрібно з’ясувати, чи потрібна медична допомога та чи може людина самостійно дістатись до...

НСЗУ: Безоплатні лабораторні та інструментальні дослідження у Програмі медичних гарантій

Цього року для безоплатного здавання аналізів необхідно винятково електронне направлення. Аналізи, які потрібні для діагностики та визначення схеми лікування, є складовою медичних послуг. Відповідно, вони входять у пакети медичних послуг, які...

Хронічні хвороби нирок: як отримати безоплатну медичну допомогу

У Програмі медичних гарантій розширено надання послуг з лікування методом гемодіалізу в амбулаторних умовах. У Програмі медичних гарантій для лікування пацієнтів з хронічним захворюванням нирок п’ятої стадії передбачено надання медичної послуги...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація