Бережіть своє здоров'я та здоров'я своїх близьких
26 сер, 2022 0 Коментарів 353 Перегляди

Бережіть своє здоров'я та здоров'я своїх близьких

     З наближенням осінньо – зимового періоду , активізується захворюваність на гострі респіраторні захворювання, а також COVID – 19 зокрема.
     Слід зазначити що в Україні  на COVID – 19 з 3 березня 2020 року інфіковано більше 5 млн. осіб, в області 185573, в районі 10605 осіб.
     В останній час, в зв’язку з війною в Україні, та зниженням кількості зареєстрованих випадків COVID – 19, відмічено необґрунтоване «заспокоєння» та нехтування основними правилами захисту від даної хвороби.
     У всьому світі йде помірне збільшення кількості хворих. Турбує поява нового мутованого штаму Омікрон, який має важкий та непередбачуваний перебіг. Хвороба починається як звичайна вірусна інфекція і характеризується болями в горлі, кишковими розладами, з різким погіршенням стану.
     Основним засобам попередити хворобу, чи зменшення ризику ускладнень є профілактичні щеплення. Тому необхідно терміново їх провести. В кого наявні 2 щеплення, треба зробити третє або так зване бус терне щеплення. Хто не прищеплений негайно розпочати імунізацію.
     На даний час у пунктах щеплення наявні, в достатній кількості, всі вакцини. Для  проведення щеплення треба звернутися до сімейного лікаря, який після проведеного огляду скерує вас в кабінет профілактичних   щеплень.
     Бережіть себе та своїх близьких.

Завідувач Долинського відділення епідеміологічного                           
нагляду (спостереження) та профілактики                               
інфекційних захворювань
 Іван Шеремета

Легший перебіг «Омікрону» характерний лише для вакцинованих – Ігор Кузін

Заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін наголосив, що вакциновані від COVID-19 мають легший перебіг захворювання на коронавірус, зокрема на штам «Омікрон», ніж ті, хто щеплення не отримав. Про це він...

Наші громадяни мають усвідомити, що вакцинація – це можливість

«Сьогодні в області є повний доступ до вакцин проти Covid-19 – є навіть вибір, якою вакциною робити щеплення. Британська, американська, китайська розробки – усі доступні. Вони однаково затверджені Всесвітньою організацією охорони здоров'я та...

Збільшення кількості ліжко-місць для хворих на COVID-19 та забезпечення їх кисневими точками – наше

Голова обласної державної адміністрації Андрій Бойчук провів ряд нарад щодо збільшення кількості ліжко-місць для хворих на COVID-19 та забезпечення їх кисневими точками. Йшлося про те, що у зв’язку з великою кількістю інфікування коронавірусом...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація