ІНФОРМАЦІЯ про роботу відділу житлово-комунального господарства, будівництва, транспорту екології та благоустрою міськвиконкому за період з 01.01.2022 по 31.12.2022 року
30 січ, 2023 0 Коментарів 314 Переглядів

ІНФОРМАЦІЯ про роботу відділу житлово-комунального господарства, будівництва, транспорту екології та благоустрою міськвиконкому за період з 01.01.2022 по 31.12.2022 року

 Одним з основних завдань роботи відділу є забезпечення реалізації державної політики у сфері житлово-комунального господарства, будівництва, транспорту, екології та благоустрою, на території Болехівської територіальної громади.

 Виконання завдань здійснюється трьома працівниками: начальником відділу, головним спеціалістом, екологом та головним спеціалістом з цивільного захисту відділу.

      На виконання основних завдань, які покладено на відділ, за звітний період,  в умовах воєнного стану, виконано наступне:

      - до формування міського бюджету на 2022 рік подано пропозиції щодо ремонту доріг комунальної власності. До переліку ввійшли дороги вулиць Довжанська, Дрогобича, Мандрика, Руська у м. Болехові, вулиці Лугова в с. Гузіїв, Кобринської в с. Міжріччя, Незалежності в с. Козаківка,Франка в с. Сукіль та С. Стрільців в с. Тисів.

          - підготовлено матеріали та проведено конкурс щодо визначення надавача послуг з вивезення твердих побутових відходів на території Болехівської територіальної громади, який відбувся 18.05.2022. Переможцем конкурсу визначено ДП «Комунальник» ТзОВ «Стрийсільрембуд». Підготовлено та розглянуто на засіданні міськвиконкому рішення «Про затвердження тарифів на житлово-комунальні послуги з вивезення побутових відходів».

- розглянуто можливість та після розгляду на засіданні містобудівної ради,  підготовлено пропозиції щодо визначення місць поховання захисників та захисниць України та громадян, які мають заслуги перед державою. Прийнято відповідне рішення міськвиконкому.  Таким місцем для поховання визначено ділянка міського кладовища площею 210 м2 – з розрахунку два ряди по 28 одинарних поховань в ряді, всього 56 одинарних поховань, обмежену дорогами шириною 3,5 м на вулиці Лисовицькій.

- надано інформацію в Калуську РДА про осіб, які зареєструвались в за стосунку ДСНС України «Я прагну стати добровольцем-рятувальником з питань цивільного захисту».

- проведено комісійний розгляд звернення гр. М. Яцинин з виїздом на місце в село Поляниця, щодо самовільного будівництва габіонів на березі р. Сукіль в с. Поляниця громадянкою Д. Зуб. Екологічною інспекцією в Івано-Франківській області складено протокол за порушення водного законодавства.

- за участі інженера Долинського РЕМу (І. Сливчук) розглянуто можливість  перенесення електроопори № 932 на вул. Є. Коновальця для продовження робіт з будівництва каналізаційної мережі від Болехівського ліцею № 1 «Академічний» до збудованих міні очисних споруд. Роботи виконано. Розглянуто можливість будівництва системи каналізування приміщення терапії.

- здійснено комісійне обстеження навчальних закладів освіти, ДДЗ «Зірочка», ДДЗ «Веселка», Болехівського ліцею № 1 «Академічний», Болехівського ліцею № 2 «Науковий», БДЮТ, МНВ у м. Болехові Гузіївського, Міжрічанського, Тисівського, Поляницького, Козаківського ліцеїв щодо облаштування захисних споруд та підготовки їх до нового навчального року. Складено відповідні акти.

- підготовлено дефектний акт на ремонт приміщення громадської будівлі на вул. С. Стрільців, 73 та проведено обстеження інших будівель (адмінприміщення ЛК, гуртожитку Тисівського ліцею Болехівської міської ради, приміщення терапевтичного відділення КНП «Болехівська ЦМЛ») з метою їх ремонту для можливого поселення внутрішньо переміщених осіб;

          - спільно з представниками ТзОВ «Кулев-Інфест» проведено обстеження новозбудованої мережі каналізування біля буд. № 126 на вул. Д. Галицького., складено акт, подано пропозиції щодо вирішення проблеми витоку води з новозбудованого колодязя. Здійснюється контроль щодо своєчасного відкачування нечистот.

- проведено обстеження приміщень (кімнат) на другому поверсі будинку № 11 на вулиці 24 Серпня щодо можливості реконструкції системи опалення;

- проведено комісійне обстеження стану житлової квартири № 2 в будинку 85 на вул. Д. Галицького щодо придатності для проживання. Питання розглянуто на засіданні міськвиконкому;

З моменту початку військової агресії російської федерації проти України розроблено План евакуації населення територіальної громади. 

До початку осінньо-зимового періоду комісією міськвиконкому за участі представників відділу ВЗНС Калуського РУ ГУ ДСНС в Івано-Франківській області, Болехівського відділу ГУ держпродспоживспілки в Івано-Франківській проведено обстеження на придатність їх до використання існуючих протирадіаційних укриттів (9 об’єктів, з них 1 обмежено готове, 3 – готові), найпростіших укриттів (в приміщеннях, де відсутні сховища), розглянуто можливість використання інших приспособлених захисних споруд, складено акти обстежень  та стану готовності (всього 5 об’єктів). 

Обстежувані споруди подвійного призначення та найпростіші укриття взяті на облік з занесенням у «Книгу обліку споруд подвійного призначення та найпростіших укриттів Болехівської міської ради Калуського району Івано-Франківської області», відповідно до Вимог щодо забезпечення нумерації та здійснення обліку фонду захисних споруд цивільного захисту. Зареєстровано 21 захисна споруда. 

На виконання протоколу засідання міської комісії ТЕБ НС № 6, підготовлено листи ФОП Марінець Р. І., Танчак В. Р., ТОВ «Шкіряник» щодо виконання завдань засідання міської комісії ТЕБ НС та актів оцінки стану готовності захисних споруд цивільного захисту  в частині відновлення захисних споруд.

На базі центру надання адміністративних послуг відкрито базовий, а в адмінприміщеннях старостинських округів, діючі консультаційні пункти. 

На вимогу часу облаштовано «Пункт незламності», міською комісією  ТЕБ і НС затверджено перелік пунктів обігріву, заслухано інформацію про стан проходження осінньо-зимового періоду 2022/23 року. Подано потребу у придбанні електрогенераторів, буржуйок, генераторів.

- підготовлено проєкт рішення міськвиконкому про затвердження положення та посадовий склад міської комісії з питань ТЕБ та НС. 

- взято участь в проведенні штабних навчань, організованих управлінням  з питань цивільного захисту Івано-Франківської обласної державної  адміністрації.

- заповнено та постійно поновлюються паспорти (розроблено електронний варіант) приміщень бюджетної сфери ( 38 енергетичних паспортів ). 

- подано щомісячні, квартальні, піврічні звіти про споживання енергоносіїв в бюджетній сфері Болехівської міської ради. В опалювальний період здійснюється щоденна передача даних про використання природного газу бюджетними установами міськвиконкому. Здійснюється контроль за роботою газових приладів.

- систематично проводиться контроль за здійсненням рейсів пасажирських перевезень маршрутами міської ради. 

        - робота із заявами, скаргами, листами ОДА:

Розглянуто листів :


Кількість

%

Департамент економічного розвитку, промисловості та інфраструктури

18

4,4

Департамент розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури

65

15,6

Керівництво ОДА

16

3,9

Управління з питань цивільного захисту ОДА

34

8,3

УЖКГ

9

2,2

Калуська районна адміністрація

95

23,2

Підприємства району, інші 

95

23,2

Управління екології та природних ресурсів

26

6,4

Державна екологічна інспекція Карпатського округу

14

3,4

Дністровський басейн водних ресурсів

5

1,2

Ініціативні

32

7,8

Разом:

409


Розглянуто заяв та звернень:

Всього

Звернення на Урядову «Гарячу лінію»

Депутатські звернення

Заяви

громадян

59

2

6

51

%

3,4

10,2

86,4

        - підготовлено 18 проєктів рішень міськвиконкому, 12 проєктів рішень міської ради, 18 проєктів розпоряджень міського голови, 18 дозволів на порушення об’єктів благоустрою.


В частині благоустрою:

За звітний період здійснено наступне:

Підготовлено 5 запитів про виділення коштів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на: 

  • «Нове будівництво каналізаційних мереж та очисних споруд потужністю 25 м. куб для Болехівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 Болехівської міської ради Івано-Франківської області», в сумі 73, 948 тис.грн.
  • «Нове будівництво берегозакріплюваних споруд на р. Сукіль по вул. Некрасова у м. Болехова Івано-Франківської області (в тому числі виготовлення проектно-кошторисної документації)», в сумі 473,981 тис.грн.
  • «Придбання спеціального транспортного засобу для складування побутових відходів на полігоні твердих побутових відходів для міста Болехова» в урочищі «Криве»;
  • «Будівництво  каналізаційної мережі від перехрестя вул. Кобилянської по вул. Д. Галицького, 122 А, 126, 128, 130, Болехівська ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 в місті Болехів Івано-Франківської області. Нове будівництво», в сумі 115, 0 тис.грн;
  • «Проведення заходів з захисту від підтоплення і затоплення, направлених на запобігання розвитку небезпечних геологічних процесів, усуненню або зниженню до допустимого рівня їх негативного впливу на території і об’єкти на вулиці Л. Українки (біля домогосподарства Гав’як В. І.) в с. Тисів Болехівської територіальної громади», в сумі 5 тис.грн.

           Спільно з фахівцями ДСНС та поліції проведено профілактичний рейд в селі Гузіїв, Міжріччя, Болехів щодо запобігання та недопущення пожеж та надзвичайних ситуацій в пожежонебезпечний період 2022.

  • проведено обстеження територій Гузіївського та Міжрічанського старостинського округу. Виявлено активне поширення небезпечної рослини, а саме Борщівник Сосновського». Старостам Гузівського та Міжрічанського старостинського округу надано повідомлення щодо моніторингу площі самосіву «Борщівника Сосновьского. 
  • розроблено схему санітарної очистки територіальної громади-розміщення додаткових контейнерів та потребу.

- на звернення фізичних та юридичних осіб, відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 01.08.2006 № 1045 «Про затвердження Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах»  підготовлено  11 актів обстежень зелених насаджень, які підлягають видаленню та підготовлено  відповідні проекти рішень виконавчого комітету Болехівської міської ради.

- в екологічну інспекцію Карпатського округу та в управління екології та природних ресурсів  Івано-Франківської облдержадміністрації надавалась інформація про:

  • виявлення та ліквідацію виявлених стихійних сміттєзвалищ
  • виконання розпорядження «Про охорону ранньоквітучих об’єктів занесених до Червоної книги»;
  • виконання стратегії екологічної безпеки та адаптації до зміни клімату;

Підготовлено статті,  матеріали, на сайт Болехівської міської ради на тему екологічне виховання громадян, а саме: 

  • «Конвалія – ніжна чарівність весни»; 
  • «5 червня  Всесвітній день довкілля»; 
  • «Увага! Стоп автомобіль! Рух на велосипеді »;
  • « Багаття ( вогонь) на природі лише шкодить»;
  • «Розумне поводження з побутовими відходами є свідомим вибором кожного»; 
  • «Увага! Борщівник Сосновського»;
  • «Акція в рамках програми Президента «Зелена країна»;
  • «Створюємо ліси разом»»;
  • «Пам’ятка населенню, гриби: будьте обережні!»;
  • «Через обстріли окупантів обмеження на електроенергію»;
  • «Увага! За порушення правил благоустрою громади»;
  • «4 Жовтня - день тварин»;
  • «Що ж робити з опалим листям»;
  • «Увага! Операція «Новорічна ялинка»;
  • «14 грудня – день коли Українська держава вшановує героїчний подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС».

Розроблено та подано на розгляд сесії Болехівської міської ради:

- Програма «Питна вода» Болехівської територіальної громади на 2022 рік 

- Правила благоустрою території населених пунктів Болехівської територіальної громади Калуського району Івано-Франківської області

          У весняний період, з метою підготовки до відзначення Великодніх свят впорядковувались території, прилеглі до установ, організацій, підприємств, навчально-виховних закладів, спортивних майданчиків, парків, скверів, міських кладовищ, прибережних захисних смуг. У таких акціях брали участь працівники установ, організацій, студентська та учнівська молодь та внутрішньо переміщені особи.       

З метою утримання об’єктів благоустрою та прилеглих територій у належному санітарному стані видано 40 повідомлень, 5 приписів про усунення порушень у сфері благоустрою.

Розглянуто 17 заяв.


Дякую за увагу.


Начальник відділу                              Богдан ЧЕХ

У Болехівській громаді перевіряють стан укриттів

На тлі повідомлень про ймовірну загрозу широкомасштабного вторгнення з боку Росії у Болехівській громаді перевіряють стан захисних споруд. З цією метою створено комісію за участю першого заступника міського голови Василя Юрочка, начальника відділу з...

УВАГА! ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ!

20 грудня 2021 року, у понеділок, о 10.00 годині в приміщенні міської ради (м. Болехів, пл. Івана Франка, 12) відбудуться громадські слухання з обговорення проєкту регуляторного акту – проєкту рішення Болехівської міської ради «Про затвердження...

Оголошується конкурс з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території м.

1.Організатор конкурсу: Найменування: Болехівська міська рада, виконавчий комітет. Юридична адреса: 772092, площа Івана Франка, 12, м. Болехів, Івано-Франківської області. Тел. ( 03437) 3-4246; факс: (33437) 3-4252, mvk@bolekhiv-rada.gov.ua....

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація