Головне управління Держпродспоживслужби продовжує заходи з контролю за роботою ринків області
25 травень, 2020 0 Коментарів 558 Переглядів

Головне управління Держпродспоживслужби продовжує заходи з контролю за роботою ринків області

На виконання відповідних доручень Уряду, з метою дотримання протиепідемічних заходів, встановлених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 27.04.2020 р. № 14, Головне управлінням Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області з початку травня цього року здійснює заходи на агропродовольчих ринках області.
 Перед початком їх роботи проведено обстеження щодо можливості відкриття, до власників агропродовольчих ринків області було доведено перелік протиепідемічних заходів, який включає в себе критерії, згідно з якими повинні працювати ринки: продавці та покупці мають бути у масках чи респіраторах, на вході проводитись обов’язковий температурний скринінг та забезпечення антисептиком для дезінфекції рук. Між торговими місцями – відстань має становити не менше ніж три метри.  Кожні три години потрібно дезінфікувати торгові місця, а також проводити щоденну дезінфекцію усіх робочих місць в кінці робочого дня. Також є вимоги: відсутність стихійної торгівлі біля ринку та площа на одного покупця повинна бути не менш як десять квадратних метрів та інші.
 З 1 травня 2020 року спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області здійснюють заходи державного нагляду (контролю) та проводять щоденний збір інформації стосовно дотримання встановлених вимог протиепідемічних заходів на агропродовольчих ринках Прикарпаття під час карантину.
 За цей час в Івано-Франківській області 23 із 43 ринків відновили свою роботу, що складає 54%. Решта ринків області не запрацювали через те, що власники не змогли забезпечити відповідні технологічні та санітарні вимоги. За час роботи ринків Головним управлінням Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області здійснено 333 перевірки, виявлено 79 порушень, видано 42 приписи, складено 19 протоколів про санітарні правопорушення, направлено 8 інформацій до органів місцевого самоврядування та 12 до органів Національної поліції для вжиття відповідних заходів.
 Виявлені недоліки усувались протягом 1 години або до кінця робочого дня.
 Слід відмітити, що частина порушень допускалась самими покупцями, які самовільно знімали маски на території ринку, не дотримувались соціальної дистанції в 1,5 м, відмічались випадки стихійної торгівлі за межами ринків.
 Контроль за дотриманням протиепідемічного режиму на агропродовольчих ринках області буде здійснюватися до закінчення карантину.

Держпродспоживслужба подає рекомендації щодо перевезення пасажирів громадським автотранспортом в

На фоні високих показників захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-Co V-2, робота автомобільного транспорту потребує посилених профілактичних протиепідемічних заходів по запобіганню поширення даного...

Держпродспоживслужба забезпечує контроль за виконанням протиепідемічних заходів

З 11 травня 2020 р. в Україні та Івано-Франківській області розпочалось послаблення карантинних обмежень. Відповідно до постанови КМУ № 343 від 04.05.2020 р. знімається заборона при дотриманні протиепідемічних заходів на здійснення діяльності: •...

Вимоги до роботи салонів краси під час карантину

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано–Франківській області надало Методичні рекомендації щодо організації роботи салонів краси та перукарень з метою недопущення розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID–19, спричиненої...

0 Коментарів

Авторизація