Участь представників громади у  презентації нової Програми прикордонного співробітництва «Румунія - Україна 2021-2027»
11 травень, 2023 0 Коментарів 618 Переглядів

Участь представників громади у презентації нової Програми прикордонного співробітництва «Румунія - Україна 2021-2027»

    Вчора, 10 травня, в Івано-Франківську відбулася інформаційна сесія, під час якої презентували нову програму прикордонного співробітництва Interreg NEXT «Румунія - Україна 2021-2027». Дана Програма дає змогу залучити грантові кошти на захист природи, створення рівного доступу до якісних освітніх, медичних послуг, підвищення значення культури й туризму тощо.
   Участь у даному заході взяли начальник відділу з питань економіки, інвестицій та туризму Болехівської міської ради Галина Васильків та головний спеціаліст відділу Юлія Уханська.  Загалом у заході взяли участь близько 100 представників територіальних громад області, навчальних та медичних закладів, громадських організацій, структурних підрозділів облдержадміністрації. 
  Основними спікерами  заходу були представник Спільного технічного секретаріату програми – Сучавського регіонального бюро транскордонного співробітництва, директор департаменту координації міжнародної технічної допомоги Секретаріату Кабінету Міністрів України Ростислав Томенчук і директор департаменту міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад облдержадміністрації Олександр Зрайко.
  Зокрема Олександр Зрайко зазначив, що Івано-Франківська область є учасником трьох програм прикордонного співробітництва, і саме в рамках програми «Румунія-Україна» в області впроваджувалося найбільше проектів (19), які були спрямовувалися на посилення транскордонної безпеки, на охорону здоров’я, освіту, культуру, туризм та екологію. Присутніх ознайомили з особливостями програми співробітництва «Румунія-Україна» у програмному періоді 2021-2027 років, розповіли про значення партнерства в транскордонному проекті, шляхи пошуку партнерів, а також про успішні приклади реалізованих проектів.
   Перший конкурс у межах програми стартує вже в червні. Подавати проекти зможуть громадські організації, навчальні, культурно-мистецькі установи, заклади охорони здоров’я, органи влади та інші суб’єкти із Івано-Франківської, Закарпатської, Одеської, Чернівецької областей і п’яти повітів Румунії. 
  Грантові кошти на реалізацію транскордонних проектів, які спрямовані на захист природи, створення рівного доступу до якісних освітніх, медичних послуг, підвищення значення культури й туризму тощо, становлять 54 млн євро.
Детальну інформацію можна дізнатися за посиланням https://ro-ua.net/ua/2021-2027-ua

Запрошуємо долучитися до розвитку туризму Східної Бойківщини!

В рамках проєкту «Бойківські Карпати», який реалізовується управлінням міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації за партнерської участі 12 територіальних громад Прикарпаття і...

У Болехівській громаді розпочав роботу проєкт з підготовки громадських радників з інклюзії

Болехівська територіальна громада бере участь в проєкті «Мережа радників з інклюзії», яка реалізується громадською спілкою «Луганська асоціація організацій осіб з інвалідністю» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). 8 грудня...

Міський голова Іван Яцинин взяв участь в ознайомчому засіданні з налагодження якісного

Сьогодні, 5 жовтня 2021 року, міський голова Іван Яцинин та начальник відділу з питань економіки, інвестицій та туризму міськвиконкому Галина Васильків взяли участь в ознайомчому засіданні з налагодження якісного співробітництва між міськими та...

0 Коментарів

Авторизація