У Болехівській громаді розпочав роботу проєкт з підготовки громадських радників з інклюзії
23 гру, 2022 0 Коментарів 530 Переглядів

У Болехівській громаді розпочав роботу проєкт з підготовки громадських радників з інклюзії

Болехівська територіальна громада бере участь в проєкті «Мережа радників з інклюзії», яка реалізується громадською спілкою «Луганська асоціація організацій осіб з інвалідністю» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). 

8 грудня 2022 року в Болехові відбулася мотиваційна зустріч, продовженням якої стало триденне навчання школи радників з інклюзії у Львові для шести громад Івано-Франківської та Львівської областей: Комарнівської, Великолюбінської, Новояворівської, Галицької, Богородчанської та Болехівської.

Від Болехівської територіальної громади у навчанні взяли участь директор Болехівського міського центру соціальних служб для дітей, сімей та молоді Наталія Іваночко, начальник відділу – головний архітектор відділу архітектури, містобудування, держархбудконтролю і землеустрою Тетяна Горфиняк та головний спеціаліст відділу з питань економіки, інвестицій та туризму Юлія Уханська. 

Програма навчання була надзвичайно насиченою та цікавою. Впродовж трьох днів, у неймовірній атмосфері взаєморозуміння, зацікавленості та взаємоповаги, ментори поділилися своїми знання та досвідом взаємодії з партнерськими установами різного профілю від бізнесу до органів влади, використання інноваційних ІТ-продуктів в роботі інклюзивних громадських радників, ознайомлено з універсальним дизайном, продемонстровано міжнародний досвід та кращі практики.

Третій день школи завершився практичним майстер-класом від соціологів: на фокус групі радники визначали потреби, інтереси  та проблеми людей з інвалідністю в своїх громадах. 

По завершенню школи всі радники отримали сертифікати та сувенірний мерч, щоб пам’ятати, що жити потрібно без бар’єрів та засвоїли: безбар’єрність – це не лише про пандуси! 

Наступним етапом реалізації проєкту стало проведення  соціологічного дослідження у формі фокус-групи  в кожній територіальній громаді, які беруть участь у проєкті.

22 грудня 2022 року соціологи проєкту провели фокус-групове дослідження для Болехівської територіальної громади за участю жителів громади та ВПО, на якому обговорили основні проблеми життєдіяльності громади, потреби та інтереси людей з інвалідністю. Обговорення було надзвичайно цікавим та актуальним.

Міський голова Іван Яцинин взяв участь в ознайомчому засіданні з налагодження якісного

Сьогодні, 5 жовтня 2021 року, міський голова Іван Яцинин та начальник відділу з питань економіки, інвестицій та туризму міськвиконкому Галина Васильків взяли участь в ознайомчому засіданні з налагодження якісного співробітництва між міськими та...

Болехівська громада відібрана для участі у навчальній програмі в межах ініціативи «Громада, дружня

192 громади відібрано для участі в ініціативі «Громада, дружня до бізнесу. Інструменти сприяння бізнесу у громадах» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Загалом було отримано 264 заявки із 24 областей України. В Івано-Франківській області це –...

У Болехівській територіальній громаді буде розроблено концепцію гастрономічного стартапу

Болехівська територіальна громада взяла участь у інтерактивному опитуванні територіальних громад в рамках грантового проєкту «Дослідження гастроспадщини України: традицій гостинності та культури приготування страв як основи для розвитку креативних...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація