Оголошено прийом заявок на участь у конкурсі на реалізацію проєктів у рамках здійснення обмінів молоддю України та Литви у 2023 році
05 кві, 2023 0 Коментарів 348 Переглядів

Оголошено прийом заявок на участь у конкурсі на реалізацію проєктів у рамках здійснення обмінів молоддю України та Литви у 2023 році

Відповідно до Угоди між Урядом України та Урядом Литовської Республіки про Раду обмінів молоддю України та Литви Міністерство молоді та спорту України оголошує прийом заявок на участь у конкурсі на реалізацію проєктів у рамках здійснення обмінів молоддю України та Литви.

На проведення конкурсу проєктів цього року у Державному бюджеті України передбачено 1 млн 200 тис. грн.

Хто може подавати заявку на участь у конкурсі?
Неприбуткові організації, які працюють з молоддю, зокрема:
  • інститути громадянського суспільства;
  •  установи, які працюють з молоддю.
Юридичні особи, зареєстровані в Україні, подають заявки на участь у конкурсі до Міністерства молоді та спорту, керуючись інформацією, розміщеною на офіційному веб-сайті Мінмолодьспорту.
Організації, які подають заявки на участь у конкурсі до Мінмолодьспорту, повинні мати партнерську організацію з Литви та надати відомості про неї при поданні документів.

Подання документів на участь у конкурсі: 
Пакет документів на участь у конкурсі має бути поданий до Мінмолодьспорту до 16:00 год. 20 квітня 2023 року у друкованій формі на офіційному бланку організації на адресу: м. Київ, вул. Еспланадна, 42 к. 418, та електронній формі depmolpolmms@gmail.com.

Пакет документів має містити: 
Інститути громадянського суспільства та установи, що працюють з молоддю можуть подавати на конкурс декілька заявок. Заявки, подані на конкурс, не повертаються.

Пріоритети конкурсу 2023 року: 
  • Підтримка ініціатив молоді, спрямованих на подолання наслідків війни росії проти Україні, допомогу молоді, яка постраждала від агресії росії проти України, зокрема через волонтерство.
  • Зміцнення зв’язків та обмін досвідом між скаутськими організаціями України та Литви з метою формування активної громадянської позиції молоді.
  • Співпраця між молоддю та місцевими громадами задля інтеграції молоді в суспільне життя громади.
  • Обмін професійним досвідом між молодіжними працівниками, молодіжними центрами та молодіжними організаціями з метою зміцнення психічного здоров’я молоді.
Проєкти, подані до на конкурс повинні відповідати одному із зазначених пріоритетів.

Умови реалізації проєктів: 
Один проєкт може тривати не менше 5 та не більше 10 днів, не враховуючи дні приїзду і від’їзду учасників.
Кількість учасників проєкту має становити не менше 10 та не більше 15 осіб з кожної країни, у тому числі принаймні 1 супроводжувач чи керівник групи.
Кількість учасників проєкту з України та Литви має бути рівною.
Проєкти можуть реалізовуватися:
  • на території України (з урахуванням забезпечення на належному рівні безпеки учасників у період дії правового режиму воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях);
  • на території Литви;
  • на території України та Литви (у два етапи);
  • у режимі реального часу (онлайн) з використанням відповідних технічних засобів, зокрема через мережу Інтернет.
Важливо!
Підготовчий візит у період дії правового режиму воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях не проводиться. Підготовка та організація проєктів може здійснюватися у режимі реального часу (онлайн) з використанням відповідних технічних засобів, зокрема через мережу Інтернет.
Перетинання державного кордону українською молоддю з метою участі у проєктах, що будуть реалізовуватися в рамках здійснення обмінів молоддю України та Литви на території Литовської Республіки, здійснюється відповідно до законодавства України.

Розрахунки витрат, пов’язаних із реалізацією проектів, здійснюються з огляду на таке:
етапи реалізації проєктів – групування витрат:
основний етап:
  • витрати на проїзд учасників відшкодовуються у розмірі 100 % вартості;
  • витрати, пов’язані з проживанням та харчуванням, здійснюються з розрахунку:
  • 24 євро на людину на день для проєктів, які реалізуються в Україні;
  • 30 євро на людину на день для проектів, які реалізуються в Литовській Республіці;
  • інші витрати, пов’язані з реалізацією проектів (у тому числі на транспортні послуги у країні, в якій реалізується проект), здійснюються з розрахунку:
  • 15 євро на людину на день для проектів, які реалізуються в Україні;
  • 20 євро на людину на день для проектів, які реалізуються в Литовській Республіці.
підготовчий етап:
  • витрати, пов’язані з підготовкою проєкту, становлять 10 % від суми коштів, передбачених на проживання, харчування та інші витрати, пов’язані з реалізацією проєктів (по 5 % для кожної країни);
підсумковий етап реалізації проекту:
  • витрати, пов’язані з розповсюдженням інформації про досягнуті результати, становлять 15 % від суми коштів, які передбачено на підготовку, харчування, проживання, інші витрати, пов’язані з реалізацією проектів, та витрати, пов’язані з підготовкою проєкту.
Детальні умови участі у конкурсі та перелік документів ви знайдете за посиланням: https://bit.ly/3yNiBGx

Хто та коли прийме рішення про переможців конкурсу?
Склад Української частини Комітету Ради обмінів молоддю України та Литви затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 18 жовтня 2022 року № 915.
Рішення щодо переможців буде прийнято Комітетом Ради обмінів молоддю України та Литви до 15 травня 2023 року.
Організації-переможці реалізують проекти до 30 листопада 2023 року.
Після проведення засідання перелік переможців конкурсу буде розміщено на офіційному веб-сайті Мінмолодьспорту.

Як знайти партнерську організацію з Литви?
Інформацію про партнерські організації Литви можна знайти за посиланням: www.otlas.eu, або в базі пошуку партнерських організацій
Рекомендуємо вам зареєструватися у зазначеній базі, так потенційному партнеру з Литви буде легше знайти вашу організацію.

Як отримати додаткову інформацію?
Департамент молодіжної політики, контактні телефони: (044) 287-24-57, 246-62-36.

Оголошено прийом заявок на участь у конкурсі на реалізацію проєктів у рамках здійснення

Відповідно до Договору між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про Українсько-Польську Раду обміну молоддю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2015 року № 1017, та Порядку здійснення...

Громадські організації Івано-Франківщини можуть взяти участь у конкурсі «Комунікація влади з

Інститут економічних досліджень та політичних консультацій за фінансування Європейського союзу у рамках проєкту «Громадськість за демократизацію» оголошує конкурс грантів «Комунікація влади з громадськістю під час пандемії COVID-19». Мета конкурсу –...

У 2020 році в Україні реалізовуватиметься найбільша в Східній Європі програма внутрішньої

Програми має на меті заохотити молодь і дати інструменти для активної участі в суспільному житі, розвинути її громадянські компетентності, а також спроможність регіональних інститутів громадянського суспільства. Вона реалізовуватиметься у форматі...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація