ПЕРСОНАЛ ЦЕНТРУ НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ БОЛЕХІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА АКТИВ ГРОМАДИ ПРОЙШЛИ ТРЕНІНГОВИЙ КУРС ПРОГРАМИ «U-LEAD З ЄВРОПОЮ»
02 жов, 2020 0 Коментарів 1 009 Переглядів

ПЕРСОНАЛ ЦЕНТРУ НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ БОЛЕХІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА АКТИВ ГРОМАДИ ПРОЙШЛИ ТРЕНІНГОВИЙ КУРС ПРОГРАМИ «U-LEAD З ЄВРОПОЮ»

Минулого тижня компанія NIRAS Sweden AB, яка в рамках Програми «U-LEAD з Європою» працює над реалізацією Технічних Завдань щодо створення та модернізації центрів надання адміністративних послуг, завершила навчання для персоналу ЦНАП, інших представників Болехівської міської ради та активу громади міста Болехова – громади-партнера IV раунду Фази Впровадження «U-LEAD з Європою».
Близько 20 посадових осіб місцевого самоврядування та державної служби пройшли п’ять тематичних модулів тренінгового курсу Програми, розробленого шведсько-українськими експертами Програми «U-LEAD з Європою». Серед них: керівники Болехівської міської ради; працівники структурних підрозділів виконавчого комітету Болехівської міської ради: відділу організації надання адміністративних послуг, відділу державної реєстрації, сектору прийому громадян відділу державних соціальних виплат управління праці та соціального захисту населення, відділу містобудування, архітектури та землеустрою виконавчого комітету міської ради, відділу правового забезпечення та питань майна комунальної власності; працівники Болехівського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ); працівники Болехівського сектору обслуговування громадян (Сервісний центр) головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області, управління внутрішнього аудиту та фінансового контролю Головного управління ПФУ в Івано-Франківській області; працівники відділу «Болехівське бюро правової допомоги Калуського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги»; представники громадськості та депутати Болехівської міської ради.
Загалом, навчальний курс з підвищення кваліфікації для працівників ЦНАП та представників місцевої влади тривав 7 днів та був присвячений таким темам:
  • «Роль органів місцевого самоврядування в обслуговуванні громади, реалізація власних та делегованих повноважень у сфері надання адміністративних послуг»;
  • «Адміністративні послуги: типові проблеми, належна організація їх надання»;
  • «Порядок надання адміністративних послуг, насамперед базових, і параметри якості послуг»;
  • «Ділова етика та взаємодія з відвідувачами центру надання адміністративних послуг. Діловий етикет та ефективна комунікація»;
  • «Знання та навички, особливості надання окремих груп адміністративних послуг».
У рамках модулю взаємодії з клієнтами детально розглядалася тема гендерної рівності та гендерно-коректних принципів роботи з клієнтами.
Навчання проводили тренери-модератори від Програми «U-LEAD з Європою» Любов Савчин та Ганна Тимків.
Незабаром відвідувачі зможуть звертатися в уже модернізований центр надання адміністративних послуг, який працюватиме у форматі робочого органу, за адресою: вул. Данила Галицького, 39 (колишнє приміщення Болехівського відділу управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області).
У новій будівлі ЦНАП буде облаштовано 12 робочих місць та одне місце для самообслуговування відвідувачів; будуть надаватися понад 280 видів адміністративних послуг, включно з реєстрацією місця проживання, бізнесу, нерухомості, актів цивільного стану, послугами соціального характеру, послугами з питань землеустрою, архітектури, містобудування, житлово-комунального господарства та іншими послугами, необхідними для мешканців громади.
Крім того, Програма ЄС «U-LEAD з Європою» забезпечить новий ЦНАП меблями, комп’ютерною технікою, електронною системою керування чергою, програмним забезпеченням, повивальним столиком для немовлят та дитячим куточком, а також надасть інституційну підтримку з інших питань щодо модернізації ЦНАП та навчання персоналу.
Рівний доступ громадян до якісного обслуговування – головний пріоритет роботи місцевої влади. Належне приміщення для ЦНАП було визначальною умова для поставок Програмою «U-LEAD з Європою» матеріальних цінностей, а саме: меблів, комп'ютерної техніки, електронної системи керування чергою, ознакування та інформаційних стендів. Тому за кошти міського бюджету у будівлі проведено капітальний ремонт та передбачено необхідні умови, щоб забезпечити доступність для всіх груп людей, її обладнано пандусом та санітарною кімнатою для осіб з інвалідністю. Структурна простота й логіка розташувань приміщень у будівлі в майбутньому може бути легко адаптована під інші завдання в залежності від соціального запиту та вимог часу.
Ми надзвичайно вдячні Програмі «U-LEAD з Європою» за всебічну підтримку нашої громади.
Передумови: Згідно з Угодою між Шведським агентством з міжнародного розвитку (Sida) та Представництвом ЄС в Україні, Sida несе загальну відповідальність за впровадження компонентів Програми «U-LEAD з Європою», яка спрямована на покращення доступу до адміністративних послуг шляхом створення до 600-та центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) по всій Україні, а також шляхом розробки ІТ-рішень, які сприятимуть обміну даними, необхідними для надання відповідних послуг. Програма «U-LEAD» складається із Початкової Фази, що впроваджувалась з жовтня 2016 року до квітня 2018 року, та Фази Впровадження, яка розпочалася у березні 2018 року.
Основна мета Програми «U-LEAD з Європою» полягає у підтримці створення ЦНАП в об’єднаних територіальних громадах та в громадах, які перебувають у процесі об’єднання. Фаза Впровадження реалізовується протягом чотирьох раундів, в рамках кожного з яких Програма співпрацюватиме приблизно зі 150 громадами.
Для підтримки створення/модернізації ЦНАП, програма «U-LEAD» надає таку підтримку:
1. Інституційна підтримка ЦНАП: налагодження інституційного функціонування ЦНАП, навчання персоналу, інформування та залучення мешканців.
2. Матеріальна підтримка: забезпечення меблями, офісною технікою, програмним забезпеченням, розробка нового дизайну ЦНАП.
3. Спеціальні види допомоги, що включають налаштування електронної системи керування чергою та мобільний ЦНАП.
131 громада була обрана Програмою «U-LEAD» для участі у четвертому Раунді, серед них і громада міста Болехова. NIRAS працює над імплементацією Раунду 4 в рамках підписаної угоди із Sida.
Сусанна Делланс, директор Програми «U-LEAD з Європою» від Sida (Шведське агентство міжнародного розвитку), в одній зі своїх промов зазначила: «Якісні та доступні послуги – один із ключових критеріїв спроможності влади. Важливо, щоби послуги надавалися у комфортних умовах та у прозорому форматі. ЦНАП Водночас, ми постійно повторюємо, що найголовніше у ЦНАП – це послуги для громадян».

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація