Відбулись громадські слухання щодо перейменування вулиць громади
11 січ, 2023 0 Коментарів 669 Переглядів

Відбулись громадські слухання щодо перейменування вулиць громади

Процедуру перейменування вулиць у Болехівській громаді розпочали у зв’язку з військово-політичною ситуацією в країні – повномасштабним військовим вторгненням рф в Україну, аби запобігти розповсюдженню ідеології «руского міра» та на виконання вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». 

Відповідно до рішення виконавчого комітету Болехівської міської ради від 27.10.2022 №127 «Про проведення заходів з декомунізації» було проведено моніторинг назв вулиць та об’єктів у населених пунктах на території Болехівської територіальної громади на предмет наявності комуністичної, нацистської символіки та пропаганди комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.
 
Відтак сформовано перелік вулиць, які пропонується назвати по-іншому. Упродовж двох місяців усі охочі надавали свої пропозиції щодо перейменування вулиць у вигляді письмових звернень на адресу виконавчого комітету.

Громадські обговорення відбулися 10 січня 2023 року в приміщенні Болехівської міської філії обласного центру зайнятості. До участі у слуханнях зареєструвалося порівняно небагато мешканців громади - 20 осіб. Проте на адресу міської ради надійшло кілька письмових звернень з пропозиціями щодо зміни назв тих чи інших вулиць з підписами їхніх мешканців. Їх також врахували.

Відкрив зібрання перший заступник міського голови Василь Юрочко, який коротко розповів про процедуру проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць. 

Далі, власне, відбулося обговорення. Учасники громадських слухань детально розглянули усі пропозиції щодо нових назв вулиць, які надійшли до міськвиконкому. Були заслухані та розглянуті і ті пропозиції, які надавали під час зібрання. 

Звіт про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць буде оприлюднений впродовж 14 днів на офіційному вебсайті Болехівської міської ради.

Остаточне рішення з даного питання буде ухвалено на засіданні Болехівської міської ради.

У Болехівській громаді планують перейменувати вулиці

У зв’язку з війною росії проти України гостро назріло питання проведення дерусифікації назв вулиць громади, названих на честь російських та радянських діячів, які не мають ніякого відношення до Болехівщини. Зокрема, йдеться про вулиці: Гагаріна,...

На пленарному засіданні затвердили міські цільові програми

Понад десяток міських цільових програм з різним терміном реалізації депутати Болехівської міської ради ухвалили сьогодні, 27 жовтня 2021 року, на другому пленарному засіданні чергової 13 сесії ради. Серед них: Програма забезпечення виконання рішень...

На черговому засіданні виконавчого комітету погодили розмір плати за навчання у Болехівській

Сьогодні, 29 липня 2021 року, перший заступник міського голови Василь Юрочко провів засідання виконавчого комітету Болехівської міської ради. Участь у його роботі взяли 10 членів виконкому, а також керівники управлінь та відділів міськвиконкому,...

0 Коментарів

Авторизація