Болехівська міська рада затвердила символіку територіальної громади
26 сер, 2020 0 Коментарів 1 308 Переглядів

Болехівська міська рада затвердила символіку територіальної громади

Враховуючи історичні, культурні, соціально-економічні та інші місцеві особливості і традиції громади, важливе значення символіки у процесі національного відродження, з метою збереження історичної спадщини, реалізації права територіальної громади мати власну символіку, на засіданні 54 сесії Болехівської міської ради, яке відбулося 26 серпня 2020 року, депутати затвердили нову символіку територіальної громади – прапор та герб.
Слід додати, що передував відповідному проєкту рішення конкурс на створення офіційної символіки – прапора міста Болехова, який був оголошений та проведений міською радою відповідно до розпорядження міського голови ще у 2019 році. Тоді за результатами конкурсного відбору та громадського голосування, яке проводилося на сторінці міської ради у соціальній мережі Фейсбук, було обрано переможця конкурсу. Ним став уродженець Болехова Калапунь Назар Андрійович. 
Відтак ескіз прапора був доопрацьований спеціалістами виконавчого комітету міської ради та надісланий на геральдичну експертизу до Українського геральдичного товариства. 
Відповідно до рекомендацій організації, певні зміни необхідно було внести й до зображення герба міста, адже останній затверджувався ще у 1992 році, коли ще не були розроблені нормативно-правові документи з питань геральдики і прапорництва міст. Нове художнє вирішення герба міста, яке було змінене відповідно до вимог Методичних рекомендації з питань геральдики і прапорництва областей, районів, районів у містах та територіальних громад міст, селищ і сіл, затверджених на засіданні комісії державних нагород та геральдики від 01.06.2018 № 8, також було надіслане на геральдичну експертизу. Нові проєкти прапора та герба міста отримали схвальні рекомендації Українського геральдичного товариства.
Отож на підставі геральдичної експертизи проєктів герба та прапора Болехова Українського геральдичного товариства від 06 липня 2020 року № 91/20 депутати внесли зміни до рішення дев’ятої сесії Болехівської міської Ради народних депутатів від 17 квітня 1992 року «Про затвердження Герба і Хоругви м. Болехова», затвердивши герб м. Болехова в новому вигляді. Також затверджено прапор міста, Положення про зміст та опис символіки та порядок її використання.

Опис герба та прапора міста.

Герб увінчано уніфікованою срібною міською мурованою короною з трьома мерлонами. Картуш щита жовтого кольору, щит заповнений синім кольором.
Блазон (геральдичний опис) герба: у синьому полі золотий хрест, поверх якого накладено тонкий синій хрест. 
У першому полі: три срібні укорочені скошені балки, одна над одною, верхня – найдовша, нижня – найкоротша. 
У другому полі: срібна міська стіна з брамою, увінчаною прапорцем.
У третьому полі: три срібні соляні топки, одна над двома.
У четвертому полі: срібна ялинка.
Прапор – це темно-синє полотнище квадратної форми в пропорції 1:1 або горизонтальне полотнище в пропорції 2:3 (для встановлення на флагштоці).
Полотно розділено на чотири симетричні частини видозміненим для Бойківщини - Хрестом Святого Юрія, що складається із жовтого та білого кольорів.
Хрест прямий, ширина сторін якого становить 1/5 сторони прапора (для квадратного полотнища або меншої сторони для прямокутного). Сторони хреста розділені на три рівноширокі смуги – темно-сині середні, жовті від верхнього древкового та нижнього вільного полів і білі від двох інших полів.
У центрі полотнища розміщений герб міста Болехова в картуші, увінчаний срібною міською короною (його висота становить 1/2 сторони полотнища).
Кольорове вирішення: виконаний у національних кольорах та кольорах Галицької Русі (синій та жовтий).
Розташований в центрі герб міста Болехова у форматі Українського геральдичного товариства. 

Триває робота депутатів у постійних комісіях міської ради

Нагадуємо, що відповідно до розпорядження міського голови від 13 серпня 2020 року № 143-р 26 серпня 2020 року о 10.00 год. у Народному домі м.Болехова відбудеться чергова 54 сесія Болехівської міської ради VІI демократичного скликання. Традиційно...

Болехівська міська рада провела 46 пленарне засідання

Сьогодні, 24 вересня 2019 року, відбулося чергове пленарне засідання Болехівської міської ради. Головував на сесії, відповідно до розпоряджень міського голови, секретар міської ради Ігор Герецький. Участь у роботі 46 пленарного засідання...

Болехівська міська рада затвердить офіційний прапор міста

Нагадаємо, відповідно до розпорядженням міського голови Богдана Мельника від 26 лютого 2019 року «Про оголошення конкурсу на створення офіційної символіки - прапора м. Болехова», на території Болехівської міської ради тривав конкурс на створення...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація