Вшанували пам’ять учасників бойових дій на території інших держав
15 лют, 2021 0 Коментарів 424 Перегляди

Вшанували пам’ять учасників бойових дій на території інших держав

Щороку, 15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
З нагоди цього дня, сьогодні у Болехові відбулися урочисті заходи. О 14.00 год. за участю учасників бойових дій на території інших держав, заступника міського голови Ілони Калитин, керуючого справами міськвиконкому Івана Івашківа, а також працівників міськвиконкому та відділу культури виконавчого комітету Болехівської міської ради відбулася урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятника-символа воїнам інтернаціоналістам «Розстріляна душа».
Далі у музеї історії м.Болехова ім.Романа Скворія відбувся мистецький вечір «Відлуння афганських гір». 
З глибокою вдячністю до учасників афганської війни, присутніх, запрошених звернулася заступник міського голови Ілона Калитин. Від імені міського голови Івана Яцинина вона подякувала воїнам та побажала міцного здоров’я, родинного затишку, благополуччя, впевненості в завтрашньому дні, щастя, миру і добра. А сім’ям, які втратили своїх рідних, висловила щирі співчуття.
Присутні хвилиною мовчання згадали тих людей, хто не повернувся з афганської війни.
До привітань також приєдналися викладачі та вихованці Болехівської дитячої школи мистецтв, які подарували учасникам бойових дій свої музичні твори та майстерним виконанням створили зворушливу атмосферу.
Війна в Афгані 1979–1989  - це не наша війна, але її не можна викреслити з історії України та з пам’яті, адже вона лишила страшні наслідки. В Україну летіли «чорні тюльпани» з цинковими гробами. Не повернулися додому з війни близько 4 тисяч молодих хлопців, 6 тисяч стали інвалідами, а 80 пропало безвісти чи потрапило в полон. 
Тож пам’ятаймо синів України, які несправедливо були втягнуті в цю війну, віддавши своє здоров’я, життя  на чужих Афганських землях!

Зустріч з представниками «ПРИКАРПАТБАТ ЧОРНОБИЛЬ»

Сьогодні, 10 лютого 2021 року, заступник міського голови Ілона Калитин провела зустріч за участю голови Івано-Франківського обласного громадського об’єднання «Прикарпатбат Чорнобиль» Ярослава Олійника, директора КНП «Центр первинної медичної...

Міський голова Іван Яцинин провів оперативну нараду з керівниками управлінь, відділів міськвиконкому

Сьогодні, 27 січня 2021 року, під керівництвом міського голови Івана Яцинина відбулася оперативна нарада з керівниками управлінь, відділів міськвиконкому. У її роботі взяли участь перший заступник міського голови Василь Юрочко, заступниця міського...

Відбулося засідання погоджувальної ради

Нагадуємо, що відповідно до розпорядження міського голови, завтра, 26 січня 2021 року, о 10.00 годині у Народному домі м.Болехова відбудеться засідання чергової 4 сесії Болехівської міської ради VIII демократичного скликання. Сьогодні, 25 січня, у...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація