Погоджено об´єкти комунального господарства і соціально-культурного призначення, які фінансуватимуться з бюджету у 2021 році
15 бер, 2021 0 Коментарів 551 Перегляд

Погоджено об´єкти комунального господарства і соціально-культурного призначення, які фінансуватимуться з бюджету у 2021 році

Як ми інформували раніше, на черговому пленарному засіданні Болехівської міської ради, яке відбулося 4 березня 2021 року, не вдалося погодити розподіл коштів міського бюджету на господарську діяльність у територіальній громаді. Проєкт рішення, розроблений за пропозицією міського голови Івана Яцинина, не отримав підтримки більшості. 

Задля детального ознайомлення з існуючими проблемами об’єктів комунального господарства і соціально-культурного призначення, розташованих на території громади, розпорядженням міського голови було створено комісію з обстеження об’єктів. У складі комісії - заступники міського голови, старости старостинських округів за місцезнаходженням об’єкта та депутати міської ради (https://docs.google.com/viewer?url=https%3A%2F%2Fbolekhiv-rada.gov.ua%2Findex.php%3Fdo%3Ddownload%26id%3D1547%26viewonline%3D1).

На виконання розпорядчого документа кілька днів поспіль тривала робота комісії. Обстеження об’єктів розпочали із Тисівської школи. Ознайомили комісію із наболілими проблемами закладу в.о. директора школи Галина Фридер та завгосп Іван Гончар. За їхніми слова, найперше у закладі  необхідно капітально відремонтувати дахове перекриття, яке не лагодили з часу будівництва школи. Покрівля аварійна, шифер старий, потрісканий, у багатьох місцях протікає вода. Розійшлися фальци (шви, які утворюються при з'єднанні металевих листів) на блясі, якою перекрите приміщення спортивного залу. Щоб хоть якось врятувати ситуацію підручними засобами ремонтують дах, але це не дає бажаного ефекту. Вода все одно потрапляє всередину, замокають дерев’яні елементи покрівлі, стіни, внаслідок чого обсипається  штукатурка, руйнується навіть цегла. 
У ході обстеження будівлі комісія оглянула приміщення спортивного залу, кухні, столової кімнати, коридору та класних кімнат, які найбільше потерпають через аварійний дах. У них відчувається стійких «сирий» запах, на стінах видніється плісінь та цвіль.  Тож у комісії не виникло жодних сумнівів, що будівлю необхідно якнайшвидше «рятувати» від руйнування.
Відтак комісія оглянула приміщення Болехівської загальноосвітньої школи №2. Розповіли про нагальні проблеми закладу освіти директор школи Віра Фендик та завідувач господарством Тетяна Іваночко. У цій школі стан  перекриття даху дещо кращий, але також потребує ремонту. Необхідно замінити окремі листи шиферу та відремонтувати дахові вікна, які пошкоджені внаслідок атмосферних впливів.  
За результатами обстеження будівель освітніх закладів комісія рекомендувала міському голові включити обидві школи у перелік першочергових об’єктів, які потребують фінансування.

Впродовж наступного дня комісія аналізувала стан вулично-дорожньої мережі комунальних вулиць міста. Депутати та представники міськвиконкому оглянули вулиці, на капітальний і поточний ремонт яких планували виділити кошти у цьому році, та стан дорожнього покриття на інших вулицях міста. Серед них вулиці: Шашкевича, Міцкевича, Пушкіна, С.Стрільців, Коновальця,  Харківська, Замкова, Церковна, Гагаріна, О.Кобилянської, 24 серпня, Коперника. Побували члени комісії й на вулицях Сонячній, Гузіївській, Гоголя, Довжанській, Мандрика, Дрогобича. Тут основну увагу приділили стану вуличного освітлення. За результатами обстеження доріг комісія доповнила перелік вулиць, запропонований  міським головою, ще двома вулицями - о.Сухого та Руською. 
Щодо переліку вулиць, на яких мають продовжити відновлення вуличного освітлення, то він не змінився. Сюди увійшли вулиці: Довжанська (пров. Довжанський), Дрогобича (пров. Дрогобича), Мандрика, Міцкевича, Пушкіна, Шашкевича. Заплановане у цьому році й нове будівництво вуличного освітлення у с. Міжріччі на вул. Шевченка та нове будівництво водогону на вул.Є.Коновальця в м.Болехові.
У підсумку, за результатами обстежень, комісія погодила перелік об’єктів, на які у 2021 році будуть розподілені кошти бюджету розвитку, який затвердили сьогодні на позачерговій сесії Болехівської міської ради.
З детальним розподілом коштів можна ознайомитися за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1p0QSjy398YPufJrPUGjnPXCzVb38qPZ5/view.

Депутати не погодили зміни до міського бюджету, які стосувалися господарської діяльності

На черговій сесії Болехівської міської ради депутати не погодили розподіл коштів міського бюджету на господарську діяльність у територіальній громаді. А це і ремонт вулиць, і вуличне освітлення, і будівництво водогону, і перекриття даху. За словами...

Розпочато підготовку до чергової п’ятої сесії Болехівської міської ради VIII демократичного

Відповідно до розпорядження міського голови Івана Яцинина, 23 лютого 2021 року о 10.00 годині у Народному домі м.Болехова відбудеться чергова п’ята сесія Болехівської міської ради VІІІ демократичного скликання. Попередньо на засіданнях постійних...

Відбулося засідання погоджувальної ради

Нагадуємо, що відповідно до розпорядження міського голови, завтра, 26 січня 2021 року, о 10.00 годині у Народному домі м.Болехова відбудеться засідання чергової 4 сесії Болехівської міської ради VIII демократичного скликання. Сьогодні, 25 січня, у...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація