У рамках підготовки до чергового пленарного засідання розпочалася робота депутатів у комісіях
13 кві, 2021 0 Коментарів 850 Переглядів

У рамках підготовки до чергового пленарного засідання розпочалася робота депутатів у комісіях

Сьогодні, 13 квітня, на засіданні постійної комісії  Болехівської міської ради з питань праці, соціального захисту, освіти, охорони здоров’я, культури, національного та духовного відродження, молодіжної політики, фізичної культури та спорту, діяльності ЗМІ та свободи слова депутати обговорили низку питань, що входять до компетенції комісії. 
Участь у роботі постійної комісії взяли також заступниця міського голови Ілона Калитин, керівники та працівники управлінь, відділів міськвиконкому: Наталія Дуб, Тетяна Досяк, Наталія Іваночко, Олександра Торко, Богдан Мельник, Ярослав Голубка; депутати міської ради: Тетяна Ориник, Роман Петровський, Валерій Гутак, а також представники громади Гузіївського старостинського округу. 
Серед одинадцяти питань порядку денного вісім – про надання матеріальних допомог жителям громади на лікування та надання одноразової грошової допомоги учаснику АТО/ООС. Ці проєкти рішень комісія погодила без зауважень та доповнень.
Підтримку депутатів отримав і проєкт рішення міської ради «Про звернення міської ради» щодо забезпечення виплат «ковідних надбавок» медичним працівникам та зриву кампанії з вакцинації, з яким присутніх ознайомив голова депутатської фракції «Європейська солідарність» у Болехівській міській раді Валерій Гутак.
На завершення присутні обговорили проєкт рішення щодо зміни типу  закладів  освіти та затвердження  нових   редакції  Статутів. 
Начальник управління освіти міськвиконкому Б.Мельник, який доповідав це питання, зазначив, що відповідно до законів України «Про освіту» та «Про повну загальну середню освіту», з метою приведення найменувань освітніх закладів у відповідність до вимог чинного законодавства, недопущення виникнення кредиторської заборгованості із виплати заробітної плати педагогічним працівникам,  усі заклади загальної середньої освіти Болехівщини мають перетворитися у гімназії та ліцеї. Заступниця міського голови Ілона Калитин зазначила, що у населених пунктах, заклади освіти яких реорганізовуються із пониженням ступеня, відбудуться громадські обговорення. 
У ході розгляду питання депутатів ознайомили із роз’ясненнями Міністерства освіти і науки України та Міністерства фінансів України, які надійшли на звернення міської ради щодо незабезпечення освітньої субвенції.
В обговоренні взяли участь й представники громади Гузіївського старостинського округу. Вони цікавилися, як буде забезпечено довіз учнів до інших навчальних закладів, чи можливо відкласти зміну типу сільського  закладу до 2024 року тощо. Говорили й про те, як вирішують схожі проблеми із незабезпеченістю коштів на виплату заробітної плати освітянам у інших громадах.
У підсумку депутатська комісія вирішила подати даний проєкт рішення міської ради на розгляд депутатського корпусу та затвердження на засіданні міської ради.

Триває підготовка до чергового пленарного засідання міської ради

У ході підготовки до чергової сьомої сесії Болехівської міської ради V ІІ I демократичного скликання, яка відбудеться 30 березня 2021 року, сьогодні у міській раді відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань праці, соціального...

Постійна комісія міської ради провела чергове засідання

Триває робота депутатів Болехівської міської ради у постійних комісіях. Відтак, сьогодні, 18 березня 2020 року, відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань праці, соціального захисту, освіти, охорони здоров’я, культури, національного...

Триває робота у комісіях міської ради

Нагадуємо, що відповідно до розпорядження міського голови, 25 лютого 2020 року у Болехівській міській раді відбудеться чергове пленарне засідання 51 сесії міської ради VІІ демократичного скликання. Попередньо на засіданнях постійних комісій депутати...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація