Міський голова Іван Яцинин взяв участь в урочистому відкритті щорічного фестивалю патріотичної пісні "Яворина 2021"
17 лип, 2021 0 Коментарів 1 210 Переглядів

Міський голова Іван Яцинин взяв участь в урочистому відкритті щорічного фестивалю патріотичної пісні "Яворина 2021"

Щороку в липні в урочищі Розтока поблизу села Липа на Долинщині проходить фестиваль патріотичної пісні — «Яворина 2021». Цьогоріч захід проходить 17-18 липня. 
Так сьогодні, 17 липня 2021 року, міський голова Іван Яцинин спільно з головою Калуської РДА Жанною Табанець, першим заступником голови Калуської РДА Оксаною Канюкою, головами Калуської територіальної громади Андрієм Найдою та Вигодської територіальної громади Миколою Мацалаком взяли участь в урочистому відкритті фестивалю «Яворина 2021».
P.S.
Традиційно до села Липа на Долинщину з’їжджаються націоналісти з усієї України, щоб вшанувати пам’ять героїв старшинської школи УПА “Олені” та провідника ОУН Карпатського краю Ярослава Мельника (Роберта).
Як відомо, у жовтні 1944 року старшинська школа УПА “Олені” розташувалася поблизу гори Яворина. Та незадовго в нерівному бою тут загинув весь штаб старшинської школи разом з охороною. Неподалік від місця трагедії, дещо пізніше, 31 жовтня 1946 р. загинув крайовий провідник Організації Українських Націоналістів (ОУН) Ярослав Мельник “Роберт”.
У 1983 році група патріотів відшукала цвинтар, а в 1991 році там збудували капличку та відновили хрести. Місцеві жителі називають це місце цвинтарем Поля.

Міський голова Іван Яцинин взяв участь у відкритті АЗК у Болехові

9 липня 2021 року у Болехові відбулося урочисте відкриття АЗК «Ultra». Участь у відкритті взяли міський голова Іван Яцинин та секретар міської ради Ігор Герецький. Участь у церемонії освячення взяли декан Болехівського деканату ПЦУ, настоятель...

Міський голова Іван Яцинин привітав з обранням голову Брошнів-Осадської ТГ

Вчора, 16 лютого 2021 року, на запрошення колег міський голова м.Болехова Іван Яцинин взяв участь у роботі установчої сесії Брошнів-Осадської селищної ради, на якій було офіційно представлено новообраного голову громади Тараса Манорика та депутата...

Міський голова Іван Яцинин взяв участь в онлайн засіданні регіональної комісії з питань

Вчора, 4 лютого 2021 року, відбулося онлайн засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, в ході якої розглянули питання про епідемічну ситуацію на території області, спричинену коронавірусом та...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація