Міський голова Іван Яцинин взяв участь у щотижневій нараді голови ОДА
31 сер, 2021 0 Коментарів 542 Перегляди

Міський голова Іван Яцинин взяв участь у щотижневій нараді голови ОДА

Сьогодні відбулася щотижнева онлайн-нарада під керівництвом голови обласної державної адміністрації Світлани Онищук із начальниками структурними підрозділів облдержадміністрації, керівниками територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, головами райдержадміністрацій і територіальних громад краю. Участь у нараді взяли міський голова Іван Яцинин, заступник міського голови Ілона Калитин та керуючий справами міськвиконкому Іван Івашків.
Під час наради обговорили організацію вакцинальної кампанії на Прикарпатті. 
Зазначалося, що впродовж останніх двох тижнів продовжується тенденція до зростання добової кількості осіб, яким діагностовано коронавірусну хворобу. За останні сім днів підтверджено 299 випадків захворюваності. Поступово збільшується і госпіталізація. Якщо у липні було шпиталізовано 105 хворих на COVID-19, то за 29 днів серпня їх кількість склала 377.
За його словами, на Івано-Франківщині значною мірою пришвидшилися темпи вакцинації людей проти коронавірусу. За останній тиждень проведено 19568 щеплень, що на 3872 щеплення або на 20% більше, ніж упродовж попереднього тижня (15696). Спостерігається також позитивна щомісячна динаміка проведеної вакцинації, зокрема, у травні цього року проведено 13472 щеплення, червні – 35086, липні – 61421, а за 30 днів серпня – 73771. На сьогодні кількість імунізованих на Прикарпатті складає 210792 особи. Слід зазначити, що для проведення вакцинації в області наявні всі доступні вакцини, зокрема, CoronaVac, Pfizer, AstraZeneca і Moderna. Також працюють 11 центрів масової вакцинації і 121 пункт щеплення.
Керівниця області зазначила, що спостерігається тенденція до збільшення кількості хворих на COVID-19. В області вже циркулює один із штамів коронавірусу «Дельта», який є у рази небезпечнішим та спричинює тяжкі наслідки перебігу захворюваності. Щоб не допустити такої ситуації із COVID-19, яка була навесні, допомогти лікарям у боротьбі з хворобою і зменшити навантаження на систему охорони здоров’я, жителям області необхідно вакцинуватися. Адже лише колективно, виробивши імунітет, можливо здолати недугу.
Також йшлося про вакцинацію освітян. Наголошувалося, що на сьогодні загальна кількість імунізованих педагогічних працівників в області складає 28 відсотків. Для проведення повноцінного освітнього процесу, необхідно, щоб вакцинованими були не менше 80 відсотків вчителів.
Окрім цього йшлося про участь територіальних громад у пілотному проєкті «Розвиток соціальних послуг».
Відтепер органи місцевого самоврядування мають змогу надавати відповідні соціальні послуги на умовах співфінансування за рахунок коштів місцевих бюджетів та державного бюджету.
Зокрема, у рамках проєкту у 2021 році держава підтримає розвиток таких соціальних послуг:
  • денного догляду для дітей з інвалідністю та осіб з інвалідністю;
  • супроводу під час інклюзивного навчання;
  • соціального супроводу при працевлаштуванні та на робочому місці;
  • тимчасового відпочинку для батьків або осіб, які їх замінюють, що здійснюють догляд за дітьми з інвалідністю;
  • підтриманого проживання;
  • стаціонарного догляду.

Міський голова Іван Яцинин взяв участь у щотижневій нараді голови ОДА

Сьогодні під час щотижневої наради під керівництвом голови обласної державної адміністрації Світлани Онищук з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, головами райдержадміністрацій та територіальних громад області, а також...

Міський голова Іван Яцинин взяв участь у онлайн-нараді під головуванням новопризначеного голови

Боротьба з COVID-19, децентралізація, постійна комунікація з громадами, «Велике будівництво» – такі пріоритети роботи назвав новопризначений голова Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Бойчук під час онлайн-наради з керівниками структурних...

Міський голова Богдан Мельник взяв участь в координаційній онлайн-нараді з питань децентралізації

Вчора, 20 травня 2020 року, в Івано-Франківській облдержадміністрації відбулася координаційна онлайн-нарада з питань децентралізації влади. Зазначимо, що участь у її роботі взяли заступник голови облдержадміністрації Дмитро Романюк, виконавчий...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація