Благодійний фонд «Рокада» готовий надавати допомогу Болехівській громаді, яка прийняла понад 1600 переселенців
28 чер, 2022 0 Коментарів 592 Перегляди

Благодійний фонд «Рокада» готовий надавати допомогу Болехівській громаді, яка прийняла понад 1600 переселенців

Благодійний  фонд «Рокада» є виконавчим соціальним партнером Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні. Івано-Франківська філія благодійної організації розташована в обласному центрі, охоплює місто й усю область та старається надати різноманітну підтримку вимушено переселеним українцям та центрам розміщення ВПО.

Сьогодні, 28 червня, фахівці благодійного фонду «Рокада» відвідали Болехівщину. Мета їхнього візиту -  це всебічна допомога внутрішньо переміщеним особам, які знайшли прихисток у громаді, в тому числі соціальна, психологічна та юридична адаптація біженців.
Загалом Болехівщина прихистила 1669 осіб з міст та сіл сходу, півдня та півночі країни, де ведуться бойові дії.45 з них сьогодні проживають у Болехівському ліцеї №1 «Академічному». 

Щоб ознайомитися із потребами людей, які змушені були покинути свої рідні домівки, представники організації зустрілися із заступницею міського голови Ілоною Калитин та дирекцією Болехівського ліцею №1 «Академічний».

У ході візиту благодійники оглянули умови тимчасового розміщення переселенців у ліцеї, які створені спільними зусиллями влади, адміністрації закладу, місцевих підприємців та волонтерів. А також детально вивчили потреби закладу й людей, які опинилися у скрутних життєвих обставинах та залишилися без житла через війну. Йшлося й про можливий супровід дітей професійними штатними працівниками організації, можливості надання допомоги закладу волонтерськими організаціями, пошук житла для сімей з числа переміщених спільно з компетентними державними установами  тощо.

За результатами зустрічі досягнуто домовленостей щодо подальшої співпраці з фондом задля покращення  гуманітарного забезпечення внутрішньо переміщених осіб.

Внутрішньо переміщені особи, які мешкають на Болехівщині, отримали допомогу

Чергову допомогу для внутрішньо переміщених осіб, які зареєстровані у громаді, надали представники громадської організації «Центр сприяння економічного розвитку Калущини» у співпраці з Датською радою у справах біженців. Цього разу це 30 гігієнічних...

Отримали чергову допомогу для внутрішньо переміщених осіб

Завдяки Калуській районній військовій адміністрації Болехівщина отримала чергову допомогу для внутрішньо переміщених осіб, які зареєстровані у громаді. Цього разу її надали представники громадської організації «Центр сприяння економічного розвитку...

Не підвищуйте вартість оренди житла для біженців

Болехівщина, разом з іншими громадами Прикарпаття та всієї Західної України, є надійним тилом для людей, які постраждали від військових дій російської федерації та змушені були покинути власні домівки. Станом на сьогодні Болехівська громада прийняла...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація