Про перспективи приєднання Підбережжя до майбутньої Болехівської ОТГ йшлося на зустрічі громади
17 лют, 2020 0 Коментарів 4 268 Переглядів

Про перспективи приєднання Підбережжя до майбутньої Болехівської ОТГ йшлося на зустрічі громади

Вчора, 16 лютого 2020 року, у селі Підбережжя відбулася зустріч громади з керівництвом міста, на якій обговорили перспективи приєднання села до майбутньої Болехівської ОТГ. 
На запрошення місцевих депутатів та мешканців села на зустріч з жителями Підбережжя прибули міський голова Богдан Мельник, голова постійної комісії Івано-Франківської обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова, член президії обласної ради, директор Прикарпатського лісогосподарського коледжу Юрій Черневий, начальник фінансового управління міськвиконкому Наталія Дуб та начальник управління освіти міськвиконкому Ігор Сайко, голова спілки воїнів АТО у Долинському районі Олег Петрів.
У залі сільського Будинку культури були присутні депутати сільської ради, керівники окремих сільських установ, місцеві активісти, молодь та жителі села. За дорученням ініціаторів зустрічі модератором заходу був уродженець села приватний підприємець Микола Проців. Він розпочав захід, представив запрошених гостей та надав слово міському голові Богданові Мельнику. 
У своєму виступі міський очільник коротко зупинився на основних аспектах забезпечення життєдіяльності громади Підбережжя та участі Болехівської міської ради у її діяльності. Він розповів про перелік та порядок надання жителям села усіх видів соціальних послуг; зупинився на умовах та  порядку надання послуг у сфері охорони здоров’я, житлово-комунального господарства; акцентував увагу на реформах, які на разі впроваджуються в країні, зокрема у сфері охорони здоров’я, освіти, децентралізації; ознайомив із порядком фінансування витрат, пов’язаних з утриманням сільських закладів охорони здоров’я, освіти, культури, із бюджету міста; надав інформацію про звернення представників громади до міськвиконкому та центру надання адміністративних послуг.  
У ході спілкування представники громади цікавилися у Богдана Мельника, чи надходили звернення від Підберезької сільської ради про сприяння та надання допомоги у вирішенні різних питань забезпечення життєдіяльності громади, питали про організацію перевезень пасажирів на автобусному маршруті Підбереж-Болехів, цікавилися, коли завершиться процес об’єднання громад.
Актуальну інформацію з окремих питань децентралізації на Прикарпатті та фінансування різних заходів, які реалізовувалися в селі впродовж останніх років, надав запрошений на зустріч голова постійної комісії Івано-Франківської обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова Юрій Черневий. Він, зокрема, розповів про методику формування громад, затверджену Урядом, порядок формування перспективного плану Івано-Франківщини та критерії спроможності ОТГ, за якими формували громади, а також навів приклади формування ОТГ на Прикарпатті й у інших областях України. Депутат обласної ради звернув увагу присутніх на те, що у село вдалося залучити кошти з обласного бюджету й інших джерел фінансування за рахунок співпраці та згуртованості керівників та посадових осіб різних рівнів. 
Відтак бачення перспектив розвитку Підбережжя в сфері фізичної культури та спорту, благоустрою населеного пункту односельчанам представив Микола Проців. Він показав для присутніх презентацію у вигляді слайдів, з якою можна ознайомитися тут: 

Пріоритети села Підбережжя

Після цього на запитання громади, які стосувалися роботи Підберезької школи, відповів присутній на зустрічі начальник управління освіти міськвиконкому Ігор Сайко. Він розповів про організацію навчально-виховного процесу в сільській школі та хід вирішення господарських потреб закладу.
У цілому зустріч з громадою пройшла вдало, присутні мали змогу поставити запитання кожному доповідачу та взяти участь в обговоренні. 

Детальніше дізнатися про що йшлося на зборах громади ви можете у відео до матеріалу, прикріпленому нижче.



; в

Міжвідомча регіональна робоча група обговорила перспективний план формування територій громад в

27 січня під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Світлани Онищук відбулося засідання міжвідомчої регіональної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів області, де...

Івано-Франківська ОТГ розпочала процедуру приєднання ще 6 сільських рад

Івано-Франківська міська громада продовжує розширюватись. 8 листопада міська рада Івано-Франківська підтримала рішення про надання згоди на добровільне приєднання територіальних громад до Івано-Франківської ОТГ. До міської ради за спрощеною...

До Івано-Франківська приєдналися Черніївська та Підлузька сільські ради

Депутати Івано-Франківської міської ради підтримали рішення про приєднання Черніївської та Підлузької сільських рад до Івано-Франківської міської територіальної громади. "Процес створення Івано-Франківської міської об'єднаної територіальної громади...

0 Коментарів

Авторизація